Setari Cookie-uri

Noroc sau ghinion la BANI? Cum îți afectează Mercur Retrograd zodia în plan financiar

De Mercur retrograd am auzit cu toții, îl asociem cu ghinioanele sau provocările care întrec orice previziune, însă nu întotdeauna efectele retrogradării acestei planete sunt negative. Vă invităm să descoperiți cum ne influențează Mercur retrograd în plan financiar, în funcție de zodie.

Ce semnificație are Mercur Retrograd?

Cunoaștem deja retrogradarea acestei planete tocmai pentru că influențele sale sunt intense, puternice, persistente și nu avem șanse să le evităm. Mercur era cunoscut încă din vremurile străvechi ca a doua planetă de la Soare, fiind totodată un Zeu cu o personalitate deosebită, apropiat de oameni și implicat în mersul lucrurilor de pe pământ.

Mercur sau Hermes era fiul lui Zeus cu nimfa Maia, înzestrat cu abilități ieșite din comun, unice, pe care ceilalți zei nu le puteau avea. Mercur stăpânea totodată Lumina și Întunericul, având și un caracter glumeț.

Tocmai de aceea circumstanțele în fața cărora ne aflăm puși de Mercur retrograd pe cât sunt de enervante sau serioase, pe atât de mult poartă un caracter ușor amuzant.

Citește și:

În astrologie, Mercur simbolizează călătoriile, divertismentul, NOUL, informația și tehnologia, dezvoltarea și comunicarea.

În mișcare retrogradă, ca orice altă planetă, Mercur pare să aibă o evoluție mai lentă, când totul pare pus sub lupă și atent analizat. Orice breșă în viața noastră poate fi hiperbolizată, de aceea traversarea perioadei de retrogradare a lui Mercur trebuie să fie încărcată cu sinceritate, comunicare și iubire, transparență și perseverență, ca toate obstacolele ce ne ies în cale să le depășim cu ușurință.

Mercur retrograd este resimțit în toate planurile vieții, cu precădere acolo unde ne prinde mai vulnerabili: planul personal, profesional și financiar, al familiei și relațiilor, al sănătății. Unde știți că ați rămas cu teme nefăcute, foarte probabil veți resimți influența retrogradării lui Mercur.

Citește și:

În altă ordine a lucrurilor, Mercur retrograd aduce multe efecte benefice, în sensul că încetinește ritmul, ne oferă răgaz de analiză și odihnă, de recuperare și regenerare, de economii (energetice, financiare). Este un timp pe care îl putem folosi din plin în favoarea noastră mai ales acolo unde simțim nevoia de decelerare, acolo unde vrem să ne reechilibrăm. Poate fi un moment propice de analiză și rezolvare a problemelor familiale sau în relații, poate e timpul să analizăm mai bine unele acte și procese în care suntem implicați (de exemplu o vânzare-cumpărare, o moștenire sau un testament), pentru că Mercur ne oferă timp pentru acele zone care necesită migală, analiză, atenție, odihnă sau pur și simplu o pauză. Informațiile și rezultatele pe care le obținem de obicei la finalul perioadei de retrogradare a lui Mercur sunt în general bune, căci el ne-a arătat unde erau zonele slabe, ce anume nu mergea, e ca un prieten care îți spune adevărul când tu îl tot eviți.

Citește și:

Horoscop Mercur Retrograd semnificatie pentru fiecare zodie in parte Foto: Gordana Sermek/ shutterstock.com

Mercur retrograd: cum îți afectează zodia din punct de vedere al planului financiar

Berbec

Mercur retrograd își exercită influențele în planul financiar în special prin prisma comunicării. Cu alte cuvinte blocajele pot să apară dacă lucrurile nu sunt comunicate la timp sau comunicate bine. Parteneriatele pot avea de suferit în mod aparte, de aceea sunteți sfătuiți să nu vă grăbiți să semnați sau să refuzați oportunități, ci mai degrabă să va dați răgaz de analiză.

Taur

Mercur retrograd scoate în evidență tendința de acumulare a nativului Taur. Așadar este posibil să faceți cumpărături nepotrivite, achiziții proaste sau să cheltuiți o suma prea mare într-o direcție unde nu aveți nevoie. Putem spune că Mercur vă îndeamnă la cumpătarea și la aprecierea lucrurilor din viața voastră la adevărată lor valoare, iar o bună bugetare și listele de achiziții/cumpărături pot fi de un real folos când vine vorba de cheltuieli în plus.

Citește și:

Gemeni

În plan financiar, pot avea loc tot felul de provocări și situații neprevăzute care vizează în special pierderile și nu câștigurile. Așadar se pot rupe parteneriate (de aceea este important să nu vorbiți impulsiv, ci să fiți foarte atenți la ceea ce spuneți), se pot pierde bani (recomandarea astrolgului este să NU vă asumați niciun risc când vine vorba de bani, mai degrabă așteptați până ce riscurile sunt elucidate), se pot face cheltuieli inutile (o bună organizare a nevoilor reale și o lista a cumpărăturilor cu un buget stabilit vă salvează de cheltuieli inutile), puteți fi victimele fraudelor (este recomandat să nu dați bani în această perioadă, iar cumpărăturile online să le realizați numai de la magazine cunoscute și serioase).

Citește și:

Rac

Nativii Rac sunt afectați de Mercur retrograd în special emoțional, își pierd din motivație și din organizare, de aceea pot fi mai lenți la locul de muncă și pot face greșeli. O agendă bine organizată îi ajută să evite gafele și greșelile la locul de muncă, situații care pot avea ecou negativ asupra veniturilor, mai ales dacă este vorba despre evoluția unei afaceri.

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc