Setari Cookie-uri

Semnificația Cărților de Tarot: Ce reprezintă primele 11 cărți din Arcana Majoră?

Tarotul reprezintă un joc și totodată o formă mistică de a înțelege prezentul și viitorul, de a lucra cu forțele destinului și ale norocului sub mistica interpretare a semnificăției cărților ce se arată fiecăruia în parte. Cărțile de Tarot pot fi, de asemenea, asociate zodiilor. Te invităm să descoperi ce semnificație are fiecare carte din Arcana Majoră și cum poate fi interpretată în contextul citirii cărților.

Cărțile de Tarot: scurt parcurs istoric

Misticii spun că originea Tarotului s-ar află în cultura Egiptului Antic.

În Europa, Tarotul a apărut pentru prima dată în Italia și Franța, în secolul XIV. În Franța, maestrul producător de cărți pentru Ducele de Burgundia - Pierre Madenié a realizat în jurul anului 1710 primele cărți de Tarot, pachet care ulterior s-a numit Taror de Marsilia și care a fost considerat de mulți drept unul dintre cele mai frumoase și sugestive pachete de cărți Tarot din istorie.

Un pachet de cărți Taror conține 22 de cărți Arcana Majoră (Marile Mistere) și 58 de cărți Arcana Minoră (Micile Mistere). Acestea din urmă sunt asemănătoare carilor de joc obișnuite (sabie, baghetă, cupă și monedă, echivalente cu inima neagră, treflă, inima roșie și rombul).

Citește și:

Semnificația cărților de Tarot: Arcana Majoră

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: I Jonglerul sau Magicianul (Le Bateleur)

Magicianul deține puterea cuvintelor și a manipulării, știind cum să convingă și cum să obțină ceea ce își dorește în viață.

Fiind o carte egoistă, este foarte important să identifice cu atenție ceea ce are nevoie în viață și mai ales ce va face cu ceea ce obține. Puterea Magicianului este foarte mare și ar trebui folosită cu înțelepciune.

Magicianul mai poate semnifica un nou început sau îndeplinirea unei dorințe, concretizarea unui plan.

Magicianul mai este, totodată, simbolul oamenilor aflați la începutul adevăratei ascensiuni spirituale.

seminificatie carti tarot arcana majora - magicianul

Foto: pixabay.com

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: II. Marea Preoteasă (La Papesse)

Marea Preoteasă simbolizeza înțelepciunea, diplomația, dar și puterea de dezvăluire a celor mai ascunse adevăruri, mistere și secrete.

Citește și:

Întâlnirea acestei cărți poate reprezenta riscul ca unele secrete să fie dezvăluite sau indică tocmai faptul că înaintarea într-o direcție depinde de descoperirea unor lucruri și fapte ascunse, a unor adevăruri nespuse. Aceste adevăruri pot produce o schimbare radicală a direcției spre care persoana respectivă se îndreaptă, dându-i peste cap toate planurile.

În general, adevărurile din spatele cărții Marea Preoteasă vin însoțite de suferință și schimbări.

Cartea este foarte pozitivă pentru o femeie.

seminificatie carti tarot arcana majora - marea preoteasa Foto: pixabay.com

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: III. Împărăteasa (L'Imperatrice)

Această carte de Tarot corespunde arhetipului "Marii Mame", cea care are grijă de fiii și fiicele sale.

Citește și:

Împărăteasa semnifică tot ce este mai bun și mai de preț în oameni: dragoste necondiționată, armonie, ajutor în toate, refugiu, progres și dezvoltare, bogăție, fertilitate, creativitate.

Împărăteasa ne ajută să ieșim dintr-o criză cu bine, ne ridică moralul, ne conferă siguranță.

Cele mai bune vești din viața noastră pot veni alături de această carte.

Cartea mai poate însemna legătura cu familia, cu căminul, cu rădăcinile noastre.

seminificatie carti tarot arcana majora - imparateasa Foto: pixabay.com

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: IV. Împaratul (L'Empereur)

Împăratul semnifică puterea, dar și înțelegerea și medierea, reducerea haosului, ordonarea lucrurilor. Semnifică respect și impunere, dar și puterea de schimbare, de decizie, înțelepciune și maturitate.

Citește și:

Împăratul mai poate simboliza o persoană cu putere autoritară în viața noastră, poate o imagine paternă sau un șef ori cineva care are capacitatea de a ne spune sau de a ne impune ce să facem.

Împăratul mai poate simboliza și promisiunile care nu au fost ținute.

seminificatie carti tarot arcana majora - imparatul Foto: pixabay.com

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: V. Papa sau Marele Preot (Le Pape)

Marele Preot ține în mâinile sale Cheia Misterelor și el este calea către adevăr, către subconstien, către cine ești cu adevărat și regăsire.

Rolul Marelui Preot este de a cântări cu înțelepciune tot ceea ce știe și de a lua deciziile cele mai bune pentru toți cei din jur. El reprezintă dualitatea dintre bine și rău, zona gri unde se întrepătrunde albul și negrul, înțelege nevoia extremelor pentru a găsi fericirea. Această carte poate fi asociată cu revelații spirituale.

Citește și:

Când întâlnim cartea Marele Preot, este posibil să învățăm o lecție deosebit de importantă în viața noastră.

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc