Setari Cookie-uri

Semnificația Cărților de Tarot: Ce reprezintă primele 11 cărți din Arcana Majoră?

Tarotul reprezintă un joc și totodată o formă mistică de a înțelege prezentul și viitorul, de a lucra cu forțele destinului și ale norocului sub mistica interpretare a semnificăției cărților ce se arată fiecăruia în parte. Cărțile de Tarot pot fi, de asemenea, asociate zodiilor. Te invităm să descoperi ce semnificație are fiecare carte din Arcana Majoră și cum poate fi interpretată în contextul citirii cărților.

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: VI. Amorezul sau Îndrăgostiții (L'Amoureux)

Nu ne putem feri în viața noastră de această carte, ea reprezentând, pe de o parte, dragostea, dar pe de altă parte dualitatea vieții și alegerea între bine și rău.

În fiecare clipă avem de făcut alegeri, însă unele dintre acestea pot avea un impact devastator asupra vieții noastre.

Această carte din Arcana Majoră ne pune să alegem între Magia Neagră, reprezentată de femeia decadentă în roșu, și Magia Albă, reprezentată de femeia blândă, în galben.

Omul are însă o amuletă călăuzitaore: dragostea. Așadar, de fiecare dată când facem alegeri, nu trebuie să pierdem din vedere puterea dragostei.

Când apare această carte, de obicei trebuie să luăm o decizie importantă în viața noastră.

Citește și:

seminificatie carti tarot arcana majora - indragostitii Foto: pixabay.com

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: VII. Carul sausau Faetonul (Le Chariot)

Omul încoronat aflat în carul condus de cele două animale îl reprezintă pe cel aflat în căutarea căii sale spre fericire, împlinire.

Foarte posibil să ne aflăm într-o perioadă a vieții noastre în care apar multe tentații și situații perturbatoare, care au scopul de a ne îndepărta de drumul nostru adevărat în viață. Poate sunt prieteni sau membrii ai familiei care ne stau în cale, poate trebuie să facem unele alegeri astfel încât să facem diferența între calea ușoară și mincinoasă sau cea grea și adevărată.

Cartea mai poate simboliza nevoia de mișcare, de plecare într-o altă zonă.

seminificatie carti tarot arcana majora - carul sau faetonul Foto: pixabay.com

Citește și:

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: VIII. Justiția sau Forța (La Justice)

Justiție: recompensă sau pedeapsă. Cel căruia i se arată această carte trebuie să își descopere forța de a rezistă în situații dificile sau tentante, trebuie să rămână alături de dreptate și adevăr cu prețul unor sacrificii.

De asemenea, această carte poate simboliza descoperirea unor greșeli mai vechi, iar acum a venit vremea judecății, a pedepsei și a plății.

Această carte este foarte mistuitoare și ne obligă să ducem cea mai grea luptă: cea cu noi înșine.

seminificatie carti tarot arcana majora - forta Foto: pixabay.com

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: IX. Pustnicul sausausau Bătrânul Înțelept (L'Hermite)

De cele mai multe ori, această carte simbolizează nevoia de introspecție, de a ne întoarce către noi, către sufletul nostru, unde putem găsi răspunsuri pentru ceea ce ni se întâmplă. Este posibil să avem nevoie să vindecăm răni mai vechi, ignorate până acum, ori avem de terminat o etapă a evoluției noastre spirituale și este timpul să nu mai amânăm.

Citește și:

Uneori, această carte poate simboliza și posibilitatea ca în jurul nostru să existe un înțelept, un profesor, un sfătuitor pe care este bine să îl ascultăm.

seminificatie carti tarot arcana majora - eremitul sau pustnicul Foto: pixabay.com

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: X. Roată Norocului (La Roue de la Fortune)

Roata Norocului este o carte pe care trebuie să o înfruntăm cu înțelepciunea de pe urmă. Ea ne poate aduce situații similare cu unele din trecutul nostru, unde noi nu am reacționat corespunzător, iar acum „roata se întoarce”. Vom simți și noi efectele propriei noastre nedreptăți sau propriului bine făcut cândva.

De asemenea, aceasta este o carte a imprevizibilului, putându-ne confrunta cu situații asupra cărora nu avem niciun control și totul depinde, așa cum zice și cartea, de noroc. Lecția acestei cărți este să învățăm să ne jucăm norocul sau ghinionul într-o manieră cât mai bună.

Citește și:

seminificatie carti tarot arcana majora - roata norocului Foto: pixabay.com

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: XI. Dreptatea

Simbol al curajului și determinării, al dăinuirii și puterii, Dreptatea este o carte care ne îndeamnă să căutăm în noi forța de a merge pe drumul drept și just.

Această carte poate avea multiple semnificații. Poate este vorba de o dreptate care ni se face acum, dar poate să însemne și vindecare, lege, poliție sau suportarea unor consecințe.

În funcție de trecutul nostru și de capacitatea cu care ne-am dezvoltat spiritual, această carte poate fi dusă cu ușurință sau ne putem împotmoli în efectele sale.

seminificatie carti tarot arcana majora - dreptatea Foto: pixabay.com

Foto prezentare articol: pexels.com

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc