Setari Cookie-uri

Astrologie: Dieta Ayurvedica in functie de zodie

Cele 6 gusturi in conceptia ayurvedica sunt dulce, acru, sarat, amar, iute si astringent. Alimentele si condimentele alese cu atentie in functie de gustul lor pot fi tratamente naturiste deosebit de eficiente. In conceptia ayurvedica, sanatatea este reprezetata de o imbinare armonioasa intre trup, starea sufleteasca si mentala.

La nivel psihologic, gustul sarat confera o stare de buna dispozitie, satisfactie si relaxare.

Alimentele sarate recomandate pentru nativii din zodia Gemeni si Fecioara sunt: branza sarata, laptele de capra, telemeaua, algele de mare si maslinele. Ceaiul de galbenele are efect deosebit de benefic asupra acestor nativi.

Zodiile guvernate de planeta MARTE: zodia Berbec si zodia Scorpion

Energia lui Marte este in stransa corespondenta cu gustul iute si printre efectele sale enumeram: stimularea organelor, efect insufletitor, de incalzire, stimuleaza pofta de mancare, are efect lacrimogen, usuca transpiratia si echilibreaza secretiile corporale, actioneaza impotriva parazitilor intestinali.

La nivel psihologic, da o senzatie de energie, insufletire, gustul iute fiind preferatul oamenilor activi si plini de pasiune. Nativii din zodia Berbec si Scorpion ar trebui sa tina cont de recomandarile ayurvedice si sa consume alimente si condimente iuti, pentru a fi in armonie cu natura lor energetica si a avea o sanatate perfecta.

Astfel se recomanda: ghimbirul, piperul, ardeiul iute, ridichile, usturoiul, vinetele, hreanul, ceapa, mustarul.

Zodiile guvernate de LUMINARII (Soarele si Luna): Zodia Rac si zodia Leu

Gustul acru are proprietati energizante si racoritoare. La nivel psihic, are efect de clarificare si constientizare, creeaza o senzatie de aventura. De aceea, nativii nascuti in zodia Rac si zodia Leu reusesc sa fie atat de limpezi in decizii si de deschisi spre nou, in special, atunci cand respecta dieta Ayurvedica potrivita lor si gustul acru este prezent in alimentatia lor zilnica. Gustul acru starneste pofta de mancare, favorizeaza secretia salivara, are efect benefic asupra digestiei, combate greata.

Acestor nativi li se recomanda fructele cu gust acrisor (lamaie, grapefruit, visine). Catina si macesele au efecte deosebite asupra organismului nativilor din zodia Rac si Leu si le este recomandat in perioadele de oboseala accentuata. Vinul si otetul sunt de asemenea in armonie cu structura lor zodiacala.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc