Setari Cookie-uri

Astrologie: Dieta Ayurvedica in functie de zodie

Cele 6 gusturi in conceptia ayurvedica sunt dulce, acru, sarat, amar, iute si astringent. Alimentele si condimentele alese cu atentie in functie de gustul lor pot fi tratamente naturiste deosebit de eficiente. In conceptia ayurvedica, sanatatea este reprezetata de o imbinare armonioasa intre trup, starea sufleteasca si mentala.

Zodiile guvernate de planeta JUPITER: zodia Sagetator si zodia Pesti

Jupiter, planeta intelepciunii este asociat cu gustul astringent. Acest gust, la nivel psihogic, gustul astringent ajuta persoana sa se focalizeze asupra esentialului, sa elimine detaliile deranjante, sa clarifice si sa fie cumpatat, sa aiba o sanatoasa incredere in fortele proprii.

Gustul astringent este indicat in curele de slabire, are efect calmant, antiinflamator, vindecator, purifica sangele, combate diareea, inhiba secretea salivara si reduce cantitatea de urina.

Alimentele cu gust astringent recomandate nativilor din zodia Sagetator si Pesti sunt gutuile, urzicile, stevia, bananele verzi, rodiile, nucile, toate fructele insuficient coapte, varza, patrunjel. Ceaiurile de urzica si cel de mesteacan sunt recomandate acestor nativi.

Zodiile guvernate de planeta SATURN: zodia Capricorn si zodia Varsator

Gustul amar este asociat planetei Saturn, deoarece este energia realismului si echilibrului. La nivel psihologic, gustul amar este asociat cu dezamagirea, cu trezirea brusca dintr-o iluzie frumoasa si constientizarea realitatii mai putin placute. Oamenii care iubesc gustul amarui sunt oameni idealisti care au avut parte in trecut de dezamagiri si care au ajuns deja la o filozofie personala asupra vietii, matura si realista.

Gustul amar are efect detoxifiant, curata canalele corpului, inhiba secretia salivei, purifica sangele, combate febra, stimuleaza inteligenta.

Nativilor din zodia Capricorn si Varsator, guvernati de Saturn, le sunt recomandate pentru a se echilibra energetic urmatoarele: ciocolata neagra, cicoarea, gulia, radacina de papadie, telina, salata verde, spanacul, rubarba, brusture. Ceaiurile cu efect special asupra acestor nativi sunt cele din coada soricelului, anghinare si musetel.


Articol scris in exclusivitate pentru cititoarele Kudika de specialistii in astrologie de la AstroDestin

Cunoaste-ti destinul!

www.astrodestin.ro





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc