Setari Cookie-uri

Astrologie: Horoscopul Chinezesc in Anul Iepurelui

Anul chinezesc incepe odata cu a doua luna plina dupa solstitiul de iarna a carei data variaza intre sfarsitul lui ianuarie si jumatatea lui februarie. Traditional, sunt 15 zile de sarbatoare, dar in China moderna, statul declara 3 zile oficiale de sarbatoare. Chinezii au si cateva superstitii legate de inceputul unui nou an: nu trebuie folosite matura si farasul fiindca risca sa isi mature norocul.

Pe 3 februarie a inceput, conform Zodiacului Chinezesc, Anul Iepurelui si se incheie pe 22 ianuarie 2012. Anul chinezesc incepe odata cu a doua luna plina dupa solstitiul de iarna a carei data variaza intre sfarsitul lui ianuarie si jumatatea lui februarie. Traditional, sunt 15 zile de sarbatoare, dar in China moderna, statul declara 3 zile oficiale de sarbatoare. Chinezii au si cateva superstitii legate de inceputul unui nou an: nu trebuie folosite matura si farasul fiindca risca sa isi mature norocul. Cred ca nu e bine sa se speli pe cap, fiindca isi poti spala si norocul. Le este permis in schimb sa se pregateasca cu o tunsoare noua sau cu haine noi, preferabil rosii.

Se spune ca Buddha a invitat toate animalele sa sarbatoreasca alaturi de el noul an, dar numai 12 animale s-au obosit sa onoreze invitatia. Drept rasplata pentru cele prezente, Buddha a dedicat fiecaruia dintre ele un an. Ciclul de 12 ani respecta ordinea in care animalele au sosit la intalnirea cu Buddha. Astfel , primul este Sobolanul, apoi Boul, Tigrul, Iepurele, Dragonul, Sarpele, Calul, Capra/ Oaia, Maimuta, Cocosul, Cainele si, ultimul venit, Porcul/Mistretul. Fiecare dintre cele 12 semne marcheaza anul intr-un mod caracteristic. Cei nascuti atunci vor fi influentati in felul lor de-a fi de calitatile si defectele animalului respectiv.

Sub zodia Iepurelui sunt anii 2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951, 1939, 1927, 1915, 1903. Iepurele ar trebui sa fie o zodie norocoasa, iar anul acesta toti cei nascuti sub semnul lui vor avea cateva avantaje in plus. Conform traditiei chinezesti insa, Iepurele ne aduce tuturor un an in care sa ne prindem rasuflarea si sa ne calmam nervii. E o vreme pentru negocieri si diplomatie. Nativii din anul Iepurelui sunt prietenosi, familisti si buni comunicatori. Anul lor este intocmai, asa ca profitati de 2011 pentru a va orienta spre relatiile de familie, acordati atentie caminului vostru si sporiti nivelul de siguranta in plan personal. Iepurele ne predispune la un stil de viata linistit, iar orice problema ar interveni, vom putea sa o tratam cu calm.
Pentru Iepuri, 2010 a fost un an dificil care i-a intors pe dos de cateva ori. Dar uite ca 2011 va fi anul lor si tot ce au patimit pana acum se va intoarce in favoarea lor. Iepurele e totodata simbolul Lunii, in timp ce Paunul e al Soarelui, iar, impreuna, aceste semne animale reprezinta inceputul si sfarsitul zilei, Yin si Yang. Se pare ca e un an bun in care sa ne punem dorinte, mai ales cand e luna plina. Complicitatea Lunii si a Soarelui va favoriza implinirea lor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc