Setari Cookie-uri

Astrologie: Cele patru nivele de perceptie ale omului

Samanismul reprezinta o cultura straveche ce imbina credinta cu practica pentru comunicarea cu lumea spirituala. Este cunoscut faptul ca samanii erau persoane cu puteri speciale, ce tratau afectiunile sau bolile membrilor triburilor.

Samanismul reprezinta o cultura straveche ce imbina credinta cu practica pentru comunicarea cu lumea spirituala. Este cunoscut faptul ca samanii erau persoane cu puteri speciale, ce tratau afectiunile sau bolile membrilor triburilor.

Samanul era considerat un doctor, care oferea alinare celor suferinzi doar cu ajutorul mintii si al unor potiuni magice, cunoscute doar de ei. Acestia puteau vizita alte lumi sau dimensiuni, fiind ghizii sufletelor pierdute, oferindu-le acestora linistea si pacea de care aveau nevoie.

Potrivit acestor instruiti ai lumii spirituale, omul are patru nivele de perceptie: nivelul sarpelui, nivelul jaguarului, nivelul pasarii colibri si nivelul vulturului.

1. Nivelul sarpelui

Primul nivel de perceptie al omului este cel al sarpelui si se axeaza pe suflet si pe relatia pe care acesta o are cu lumea spirituala.

De-a lungul istoriei, sarpele a fost un element care facea referire la creatie, fertilitate si necunoscut. Samanii il foloseau in ritualurile pentru vindecare deoarece sarpele era asociat cu puterea. In crestinism, aceasta reptila era si este in continuare considerata un simbol al poftei si al minciunii.

Unul dintre cele mai cunoscute caracteristici ale sarpelui se refera la abilitatea de a isi schimba pielea. Aceasta tehnica poate reprezenta un mod de reinnoire a sentimentelor, trairilor si de transformare a sufletului sau, pe de alta parte, un simbol al ciclurilor vietii, mortii si renasterii.

Sarpele poate fi asemanat cu oamenii: acesta naparleste si renunta la pielea veche in timp ce noi lasam in urma iluzii desarte si invatam sa renuntam la limitele impuse pentru a putea progresa si a ne indeplini scopul si telurile spre care tintim.

La un alt nivel, sarpele face referire la sexualitate. O data cu maturizarea noastra, atat emotional, cat si din punct de vedere spiritual, energia creste, stimulandu-ne centrul mental. Acest flux de energie este indispensabil pentru o gandire buna, pentru relaxare si pentru realizarea legaturii dintre noi si natura.

2. Nivelul jaguarului

Al doilea nivel de perceptie este cel al jaguarului si se axeaza pe mintea si perceptia emotionala.

Numeroase mituri fac referire la jaguar, unul dintre cele mai de temut animale. In America de Sud, indienii il idolatrizau, numindu-l Purtatorul Focului, fiind de parere ca acesta era cel care ii supraveghea si ii proteja de fortele malefice ale necunoscutului. Colierele din dinti de jaguar purtate de indieni in jurul gatului ii ajuta sa capete putere si sa se transforme in adevarati neinfricati care, o data cu trecerea timpului, capatau puterile felinei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc