Setari Cookie-uri

Horoscop mitologic: Zeul grec al zodiei tale

Divinitatea elena care iti guverneaza zodia

Sagetator


Planeta: Jupiter


Zeitate: Zeus

Zeus este figura centrala a panteonului elen. Stapaneste cerul si puterea fulgerului si in acelasi timp este considerat parintele zeilor si oamenilor.

Legendele despre faptele sale sunt numeroase si din fiecare ies cateva trasaturi de caracter. In ciuda faptului ca era zeitatea suprema, cu siguranta nu era un model de conduita.

A avut numeroase legaturi amoroase, unele dintre ele chiar si fara consimtamantul femeilor pe care le dorea. Cu toate acestea, avea un acut simt al dreptatii iar atunci cand promitea ceva, se tinea intotdeauna de cuvant.

Sagetatorii sunt poate, cele mai spirituale semne din zodiac. Sunt inclinati catre filosofie, arta si meditatie. Au o prezenta impunatoare si stiu sa se faca remarcati. Telurile lor sunt inalte si adesea ajung in pozitii importante. Pe de cealalta parte, daca sunt acaparati de putere, pot avea inclinatii dictatoriale.

Citește și:

Capricorn

Planeta: Saturn


Zeitate: Cronos

Acesta este una dintre cele mai vechi figuri din mitologia greaca. Cronos este cel mai tanar dintre cei 12 Titani. El s-a casatorit cu Rhea, sora sa iar din legatura lor s-au nascut Zeus, Hades, Poseidon, Demeter, Hestia si Hera.

Cronos si-a ucis tatal si s-a urcat pe tron alaturi de Rhea. Perioada in care ei au domnit peste imparatia oamenilor a ramas in antichitate drept “Epoca de aur”. Oamenii traiau in armonie deplina, nu existau razboaie, foamete sau boli si nici macar nu era nevoia de legi.

Insa o profetie spunea ca zeul avea sa fie detronat de unul dintre copiii sai. Prin urmare, de fiecare data cand Rhea aduce pe lume un copil, Cronos il inghitea. Legenda are insa o semnificatie profunda: este metafora prin care grecii aratau ca timpul nu iarta pe nimeni si nimic.

Asemenea lui Cronos, nativii in Capricorn sunt conducatori innascuti si drepti. Insa sunt macinati de dorinte puternice si au un spirit competitiv care ii poate impinge sa faca lucruri regretabile. Ambitia lor are si o alta cauza.

Citește și:

Inca de foarte tineri, Capricornii resimt acut trecerea timpului si nu vor sa-si iroseasca viata. Din aceasta cauza, vor incerca mereu sa realizeze foarte multe lucruri in cea mai scurta perioada de timp posibil si sa demonstreze astfel tuturor ca sunt cei mai buni, indiferent de domeniu.

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc