Setari Cookie-uri

Horoscop mitologic: Zeul grec al zodiei tale

Divinitatea elena care iti guverneaza zodia

Varsator

Planeta: Uranus


Zeitate: Uranus

Desi la romani era cunoscut sub numele de Caelus, planeta pe care o guverneaza a primit denumirea romana. Uranus este zeul primordial, cel din care s-au tras toate celelalte divinitati. El a fost cel dintai care s-a desprins din haosul cosmogonic.

Din uniunea sa cu Geea, zeita Pamant, s-au nascut cei 12 Titani dar si Ciclopii – uriasii cu un sigur ochi, Hecatonchirii - monstrii cu 100 de maini si 50 de capete precum si Eriniile – zeitele razbunarii.

Varsatorii, asemenea lui Uranus, au curajul sa mearga pe cai nebanuite de altii si exceleaza in domenii in care sunt necesare spritele inovatie. Adora lucrurile noi si pentru ei, nu exista o provocare pe care sa nu o poata accepta, cum nu exista nici piedica de nedapasit.

Sunt foarte ambitiosi, au spirit de aventura si se arunca uneori cu capul inainte. Isi asuma riscuri foarte mari dar de cele mai multe ori, au de castigat.

Citește și:

Pesti

Planeta: Neptun


Zeitate: Poseidon

In mitologia greaca, Poseidon este frate cu Zeus si Hades. Atunci cand olimpienii au castigat suprematia Universului in lupta cu Titanii, cei trei frati au tras la sorti pentru a-si imparti domniile. Lui Zeus i-a fost sortit sa domneasa in cer, peste zei si oameni, Hades a luat in stapanire Taramul Umbrelor si sufletele mortilor iar Poseidon are in stapanire forta apelor, atat de necesare vietii.

Una dintre cele mai cunoscute legende legate de numele sau este centrata in jurul orasului Atena. Locuitorii sai au fost nevoiti sa isi aleaga patronii dintre doi mari zei: Pallas-Athena, patroana intelepciunii, si Poseidon. Ei au fost tentati mai degraba de daruruile zeitei, agricultura si pomicultura decat cele ale lui Poseidon, maretia in razboaie si puterea apelor.

Pestii sunt oameni foarte intuitivi si stiu, asemenea lui Poseidon, sa piarda cu demnitate. De regula au sufelete mari si o blandete aproape nepamanteana. Pana si aparitia lor este una discreta si pasesc parca plutind pe valuri.

Citește și:

Starile de spirit ale Pestilor sunt schimbatoare, intocmai ca marea. Intr-un anumit moment pot fi calmi si linistiti ca mai apoi sa se agite din senin, fara niciun motiv evident.

sursa foto prima pagina shutterstock femei in decor antic

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc