Setari Cookie-uri

Horoscopul pre-islamic: Protectia zeilor din Peninsula Arabica

Spiritul protector pentru ziua din saptamana in care te-ai nascut

Marti

Zeu: Inanna

Zeita Inanna este un simbol al dragostei si al fertilitatii, insa nu si al casatoriei. Ea reprezinta in primul rand dorinta si placerile carnale, aventurile extraconjugale, in general, trasaturile concupiscente ale oamenilor.

In acelasi timp, ea este zeita razboiului si a discordiei. Una dintre marile ei bucurii este sa semene haosul si se spune ca isi pastra frumusetea prin bai in sangele celor cazuti pe campul de lupta. In ciuda aparentei sale crude, Inanna trimitea samanta dusmaniei doar intre cei care o necinsteau si nu ii aduceau ofrande.

Persoanele nascute sub patronajul acestei zeite sunt oameni capriciosi, cu temperamente vulcanice. In dragoste sunt persoane cu adevarat speciale pentru ca stiu cum sa se poarte cu partenerii. In acelasi timp, au nevoie de foarte multa liberatate si nu toleareaza limitele impuse, nici macar de catre persoana iubita.

Citește și:

Miercuri

Zeu: Nabu

Acest zeu a fost o figura proeminenta in special in Mesopotamia. El era considerat scribul lui Marduk. Cu timpul, el s-a transformat in protectorul persoanelor reflexive, ganditoare, pacifiste, in general, intelepte. De numele zeului Nabu este legat primul sistem legislativ din lume.

Acesta a fost inscris pe tablite de piatra inalte de 2,4 metri de catre primul rege al Imperiului Babilonian, Hammurabi. Acestea au fost descoperite in 1901 in Persia dar piatra in care sunt inscrise legile este inca o necunoscuta.

Mitologia spune ca Nabu, zeul intelepciunii, este cel care i-a trimis inspiratia divina lui Hammurabi pentru codul sau. Mai mult de atat, el este paznicul destinului fiecarui om in parte. Mai tarziu, a ajuns sa fie venerat ca zeitate a fertilitatii si zeu al apelor.

In zilele de miercuri se nasc persoanele spirituale, inclinate catre meditatie si filosofie. Acesti oameni au minti vii care se imbogatesc tot timpul si stiu sa se faca placuti atunci cand isi doresc acest lucru. Pe de cealalta parte, atunci cand sunt irascibili, arma lor preferata este sarcasmul dus uneori pana la extrem.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc