Setari Cookie-uri

Horoscopul pre-islamic: Protectia zeilor din Peninsula Arabica

Spiritul protector pentru ziua din saptamana in care te-ai nascut

Joi

Zeu: Atarsamain

Aceasta divinitate este o figura aparte in mitologia pre-islamica pentru ca este singurul zeu fara sex. Este imposibil de spus daca Atarsamain, uneori mentionat ca Attar-Shamayin era o zeitate feminina sau masculina. O parte dintre istorici il plaseaza ca parte a triadei principale din credintele arabilor, in persoana zeitei al-Lat. In orice caz, cultul sau era raspandit cu precadere in partea nordica si centrala a Peninsulei.

Atarsmain este patronul celor nascuti in zilele de Joi despre care se spune ca sunt meniti sa aiba parte de grandoare si respect din partea semenilor. Din randul acestor oameni se ridica multi conducatori politici, diplomati si foarte rar, lideri spirituali.

Vineri

Zeu: Ishtar

Zeita Ishtar prezinta cateva trasaturi comune cu zeita Inanna. Si aceasta este o zeita a dragostei, fertilitatii si a razboiului. Tocmai de aceea se spune ca exista asemanari mari intre oamenii nascuti in zile de marti si vineri. Totusi, cei nascuti in ultima zi lucratoare a saptamanii sunt mai pacifisti decat ceilalti si stiu sa isi stapaneasca mai bine emotiile.

Citește și:

Culturile pre-islamice nu sunt singurele in care dorinta sexuala si razboiul merg mana in mana. O astfel de idee este prezenta si la greci, precum si la romani, sub figura zeului Ares-Marte.

Mitul lui Ishtar simbolizeaza ciclul natural al vietii vegetale. Se spune ca ea face in fiecare an cate o calatorie sub pamant iar in tot acest timp, nimic nu rodeste in lume.

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc