Din batrani, fiecare luna are o denumire speciala, uitata acum de cei mai multi dintre noi. Potrivit acestei traditii, in functie in primul rand de luna de nastere, nu neaparat de zodie, oamenii se indragostesc si iubesc diferit, au noroc de dragoste sau raman holtei si fete batrane.

Gerar – Zodia Udatorului

De Gerar vin pe lume oamenii norocosi in ale iubitului. Nu se incurca in buturugi mici si cauta sa gaseasca numai dragostea curata. Sunt mestesugari in vorbe si stiu ce sa-ti spuna si cum sa te ia cu binisorul atunci cand vor cate ceva de la tine.

Sunt oameni cu firi cinstite si iti cata drept in fata atunci cand vorbesc cu tine. Se uita si la cautatura omului, si la mainile lui ca sa isi dea seama cine esti. Nu poti sa te asezi de-a curmezisul cu ei, chiar daca te iubesc ca pe ochii din cap.

Cand au zis o vorba, vorba ramane si nu e chip sa ii indupleci. Altfel, sunt chibzuiti, nu au patima betiei si nici nu umbla pe la alte case. Muierea nascuta in Gerar e apriga si desteapta, stie sa isi imblanzeasca barbatul si nu sufera langa ea omul prost sau lenes.

foto shutterstock femeie in ie

Faurar – Zodia Pestilor

Oameni molcomi si cumpatati se nasc de in zodia Pestilor. Sunt rusinosi ca fetele mari si au suflete curate. Sunt placuti la obraz si blajini la suflet dar nu sufera sa ii iei de prosti atunci cand sunt buni cu tine. Fac fapte bune fara sa astepte prinoase si cand le cade cu tronc cineva, ei nu se dau in laturi pana cand nu obtin ce vor.

Chiar daca sunt blanzi la vorba si la port, nu treci peste ei cand isi pun ceva in cap. Cand iubesc, sunt dragastosi si tin mereu cu casa. Nu calca stramb, nu mint si nici nu cauta sa traga pe spinarea celuilalt.

Martisor – Zodia Berbecului

Oamenii nascuti in Martisor nu sunt cumpatati la nimic, nici la mancare, nici la iubit. Mai calca stramb, mai spun cate o minciuna dar ti-e mai mare dragul sa stai de vorba cu ei. Cine se insoteste cu un om din zodia Berbecului, o sa traga multe, si bune si rele.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: