Martisorul este una dintre cele mai indragite traditii romanesti. Cele doua fire impletite simbolizeaza innoirea ciclului vegetal, forta vitala a oamenilor, a plantelor si a animalelor precum si firescul de necontestat al mortii. Firul de martisor este insotit, in cele mai multe dintre zonele tarii, de un talisman care sa aduca noroc purtatoarei. La finalul lunii, martisorul trebuie rupt cu degetul mic de catre persoana care l-a daruit si agatat intr-un pom roditor imbobocit pentru spor si noroc. Iata ce martisor iti poarta noroc in functie de ziua in care te-ai nascut.

Ziua nasterii Luni Martisor: Ghiocel

Persoanele nascute in prima zi a saptamanii sunt copii ai lunii, influentati de astrul de noapte. Sunt oameni foarte sensibili si foarte receptivi la emotiile celor din jur. Sentimentele lor nu sunt foarte stabile insa in ciuda acestui lucru, sunt surprinzator de constante. Atunci cand se indragostesc de cineva, trec prin sentimente care pot dura o lunga perioada de timp, chiar si dupa ce relatia s-a sfarsit. In general, au o perspectiva realista asupra vietii, neasteptat de echilibrata. Ghiocelul este talismanul care li se potriveste pentru ca, asemenea acestei flori, in ciuda unei aparente fragilitati, oamenii nascuti in zile de luni fac fata tuturor greutatilor vietii fara sa isi piarda calea.

Foto stickasa/ Shutterstock

Ziua nasterii Marti Martisor: Cosar

In a doua zi din saptamana se nasc oamenii guvernati de razboinicul Marte. Una dintre cele mai mari calitati oferite de aceasta planeta protejatilor este gradul ridicat de energie, precum si firea pasionala a acestora. De regula, reactioneaza impulsiv si se gandesc la consecinte abia dupa ce actioneaza. In general au mult noroc in dragoste insa il cam risipesc pe flirturi si aventuri amoroase. Le place sa se afle in centrul atentiei si nu sunt intotdeauna fideli. Claca stramb din cand in cand insa nu neaparat din rautate ci din cauza impulsivitatii mentionate anterior si a faptului ca se gandesc foarte tarziu la consecinte. Taslismanul norocos al acestor nativi trebuie sa sugereze ideea de foc, drept pentru care corespondentul tranditional este cosarul.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: