Desi nu este o planeta personala, influenta lui Pluto este simtita de fiecare dintre noi. Mersul sau retrograd, inceput pe 18 aprilie se va finaliza pe 27 septembrie si are loc in semnul Capricornului. Acest traseu al sau este privit ca o interventie divina la nivel global si marcheaza un moment de transformare zguduitoare. In acelasi timp, pentru ca are loc, asa cum spuneam, in Capricorn, aceasta transformare profunda va fi benefica pentru fiecare dintre semnele zodiacului.

Pluto este asociat cu latura intunecata din oameni, cu magia, ocultismul, fortele care actioneaza in secret. Totusi, in acelasi timp, Pluto inseamna bogatie matieriala, sexualitate, reincarnare, transformare si regenerare. Prin urmare, desi actioneaza la nivel global, efectele personale exercitate de Pluto nu trebuie ignorate. Unii dintre nativi sunt mai putini sensibili la influenta lui, cu precadere cei nascuti in semnele de foc. In schimb, semnele de pamant si Scorpionul sunt cele care vor fi cele mai afectate de energia oculta a lui Pluto.

Foto Igor Kovalchuk/ Shutterstock

Berbec

Pentru ca sunt nascuti sub semnul focului, asupra caruia Pluto exercita o influenta minima, nativii in Berbec pot sta ceva mai linistiti decat altii in aceasta perioada. Cu toate acestea, nu inseamna ca vietile lor nu vor traversa o perioada de schimbare. Prin natura acestor nativi, schimbarea va fi brusca insa va avea loc intr-un singur plan al vietii, mai putin personal. Poate fi vorba de o schimbare a locului de munca sau de o reorientare in cariera. Nu trebuie sa uitam ca Pluto este patronul bogatiilor, ceea ce inseamna ca aceasta schimbare va fi benefica pe plan financiar.

Taur

Pentru nativii in Taur urmeaza o perioada in care va fi aproape imposibil sa puna bani deoparte pentru ca le vor curge pur si simplu printre degete. Nu sunt neaparat pierderi financiare dar vor avea foarte multe cheltuieli, lucru ce nu va fi foarte placut pentru Taurii strangatori din fire. Desi nu sunt materialisti din fire, acesti nativi sunt constienti de puterea banilor insa vor invata din aceasta perioada de mers retrograd a lui Pluto ca si pierderile materiale au rostul lor. Din punct de vedere spiritual, in ei se va produce o transformare profunda din punct de vedere spiritual. Ai putea spune despre ei ca isi vor gasi calea.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: