Setari Cookie-uri

Semnificația cărților de Tarot: ce reprezintă ultimele 11 cărți din Arcana Majoră?

Arcana Majoră prezintă 22 de cărți care sunt asociate Marilor Mistere, iar jocul de Tarot poate exprima pentru fiecare individ în parte anumite mesaje esențiale pentru acel moment din viață când jocul are loc. Vă invităm să descoperiți semnificația ultimelor 11 cărți din Arcana Majoră.

Pentru a vă completă informațiile, puteți citi și articolul: SEMNIFICAȚIA CĂRȚILOR DE TAROT: CE REPREZINTĂ PRIMELE 11 CĂRȚI DIN ARCANA MAJORĂ?

Semnificația ultimelor 11 cărți de Tarot din Arcana Majoră

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: XII Spânzuratul (Le Pendu)

Această carte semnifică incapacitatea de a putea schimba prezentul și adesea este legată de o experiență puternică, poate chiar dureroasă, asupra căreia nu avem control.

Pur și simplu persoana în cauza nu mai este actor pe scena propriei vieți, ci spectatorul care privește piesa, analizează, dar nu poate schimba nimic.

Este bine ca în aceste perioade dificile să nu se pună accent pe remușcare, ci mai degrabă pe aceptare.

tarot arcana majora spanzuratul

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: XIII Moartea (La Mort)

Cea de-a treisprezecea carte din Arcana Majoră, Moartea, numită și „Cartea fără nume”, prezintă atât conotații negative, cât și pozitive.

Citește și:

Cartea Moartea se referă în special la transformare, la finalul unei situații, ce lasă loc unui nou început. Înseamnă sfârșit, dar totodată șansă. Înseamnă suferință care face loc fericirii.

Această transformare semnificată de a treisprezecea carte de Taror se obține, de obicei, prin suferință, prin durere, ca apoi să aibă loc renașterea.

tarot arcana majora moartea

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: XIV Cumpătarea / Echilibrul (Temperance)

Cartea presupune evoluția de la o situație la alta, prevestește o schimbare ce vine într-un moment cheie și care ne pune puternic la încercare capacitatea de adaptare.

Cartea este legată, cumva, și de resursele ce derivă din modul în care am trăit până la momentul schimbării, când s-ar putea să fie nevoie să apelăm la acele resurse.

Citește și:

Cartea mai încurajează la modestie și discreție, la evitarea de a ieși în evidență.

tarot arcana majora cumpatarea echilibrul

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: XV Diavolul (Le Diable)

Această carte simbolizează energia, capacitatea de a înțelege latura negativă a unor aspecte din viață, dar și reacția violentă sau exagerată.

Mai poate simboliza căderea în latura negativă, alegeri greșite sau adicții.

Diavolul este totodată o carte a misterului și a magnetismului și poate simboliza pericolul sau rezistența în față tentațiilor.

Cartea mai poate simboliza răutate, ură, viclenie, violență.

tarot arcana majora diavolul

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: XVI Casa lui Dumnezeu – Turnul lovit de Trăsnet (La Maison Dieu)

Așa cum trăznetul acționează deosebit de rapid și poate avea efecte devastatoare, la fel și această carte simbolizează schimbări neașteptate de situație, transformări bruște și brutale, experiențe noi care se desfășoară cu o rapiditate mare.

Citește și:

Adesea toate acestea descriu o situație de criză, care necesită o transformare majoră în viață respectivei persoane. Ca orice criză, ieșirea din confort poate fi de la neplăcută la dureroasă, în funcție de fiecare persoană în parte și de experiența prin care trece.

Schimbarea majoră se poate desfășura în orice domeniu al vieții, iar cartea prevede, desigur, un nou început, o nouă viață.

tarot arcana majora turnul

Semnificația cărților de Tarot din Arcana Majoră: XVII Steaua (Les Etoils)

Această carte reprezintă veștile bune după o perioadă de greutăți și dezamăgiri, simbolizează capacitatea omului de a se detașa de problemele din ultima vreme sau chiar de a reuși să caute succesul prin schimbare față de anumite experiențe care au efect sufocant.

tarot arcana majora steaua

Steaua aduce și șansă, noroc, posibilitatea ca anumite dorințe să se împlinească sau vestește un viitor imediat mai bun. Este cea care aduce lumina de la capătul tunelului, aduce ușurare, eliberare, împlinire. Citește continuarea în pagina 2 >>

Citește și:

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc