Setari Cookie-uri

Ezoteric: De ce suferim daca nu am facut rau altora?

Cu dorinta in suflete de a ajuta cititoarele Kudika sa isi imbunatateasca viata, am ajuns astazi la a descrie ultimul tip de karma negativa: karma de ignoranta. Saptamanile trecute ati putut citi despre karma de atasament, respectiv de agresivitate.

Foarte multa lume se scuza spunand: ”Nu a avut cine sa ma ghideze”, ”Asa a fost conjunctura”, ”Si altii au patit la fel”. Inainte sa va pregatiti scuza pentru problemele cu care va confruntati, cititi urmatoarele despre karma negativa de ignoranta:

Informatii putine, conduc la decizii eronate, deci la suferinta. Omul are obligatia de a se informa. Faptul ca nu te-ai informat bine nu este scuza pentru esecul suferit.

”Nu a fost cine sa ma ghideze”. Divinul a dotat omul cu inteligenta. Nu doar pentru a face calcule matematice si a lua Bacalaureatul, ci pentru a folosi inteligenta sa in viata de zi cu zi. Daca ai fost declarat apt pentru scoala, inseamna ca ai abilitatile necesare pentru a face deduceri logice in viata ta fara ajutorul altora.
Ignoranta se refera si la nefolosirea resurselor cu care Divinul ne-a inzestrat. Ne sar in ochi cersetori, unii barbati in floarea varstei, in stare fizica excelenta, care in loc sa munceasca, par incapabili de a se intretine singuri si apeleaza la mila altora. Aceasta inseamna karma de ignoranta: ai primit sanatate si nu faci nimic productiv. O persoana are un talent insa se plange de probleme financiare. Nu intamplator a fost dotata cu acel talent. Daca nu o foloseste, nu trebuie sa se mire de lipsuri. Vezi Pilda talantilor din Biblie (Ev. Matei, 25, 14).

Daca te-ai trezit macar odata in viata realizand ce greseala ai facut, cu siguranta ti-ai zis cu remuscare: ”Ar fi trebuit sa imi fi dat seama mai devreme, sa fi luat in serios semnele”. Cand mergi pe o directie gresita (in dragoste, afaceri), in 6 luni vei primi macar 10 semne ca nu esti pe drumul cel bun.

Daca nu faci o schimbare in primele 6 luni, atunci rezultatele, suferinta, nenorocirile, vor veni in serie. Nu este nici o surpriza. Nu trebuie sa faci rau la altul pentru a suferi, ajunge sa iti faci singur rau, ignorand semnele care indica faptul ca nu esti pe drumul cel bun.

Mai exista o conceptia gresita ca suferinta in dragoste ar inseamna iubire. A indura abuzuri fizice si verbale, a persevera intr-o relatie disfunctionala nu este dovada de iubire, ci dovada de perpetuare a unei karme negative combinate: karma de ignoranta (prostie si naivitate) si karma de atasament (vezi articolul de saptamana trecuta despre karma de atasament).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc