Setari Cookie-uri

Monstrii spirituali: gelozia, posesivitatea si avaritia

Saptamana trecuta am descris prima dintre cele 3 tipuri de karma, karma negativa, urmand ca cititoarele Kudika sa se familiarizeze cu al doilea tip de karma negativa: karma de atasament, subiectul de astazi.

Din punct de vedere al legii karmei de atasament, o persoana va pierde exact lucrul pe care incearca sa il posede cu incrancenare. Intr-un cuplu, partenerul gelos isi va pierde perechea la un moment dat: ori va aparea despartirea, divortul, ori victima ”va fugi din relatie” doar la nivel emotional si isi va cauta libertatea sufleteasca. In general, femeile se gasesc in aceasta situatie de compromis cand au un copil pentru care nu vor sa se divorteze de sotul gelos care le terorizeaza, iar dupa un timp, intamplator, dezvolta o dragoste la distanta cu un alt barbat. Desi ele se invinovatesc pentru sentimentele pe care le traiesc, cauza a fost creata de sotul gelos. Este lege a karmei negative de atasament faptul ca incercand sa isi tina sotia in lant, o va impinge chiar el spre usa de iesire din relatia de cuplu.

O vorba din popor spune ”De ceea ce iti este frica nu scapi”. Cu karma de atasament este exact conform zilcalei de mai sus. A incerca sa tii cu forta ceva, inseamna pierdere sigura si suferinta. Yoga, Zen, Buddhismul, toate propovaduiesc non-atasamentul pentru eliberarea din suferinta. Non-atasamentul nu inseamna indiferenta fata de persoana iubita, ci doar non-posesivitate. Inseamna a recunoaste faptul ca persoana iubita nu este un obiect pe care sa il posezi ci este o fiinta libera.

V-ati intrebat vreodata de ce acele persoane care fug mai mult dupa bani, sunt mereu in criza? Dupa cum am notat mai sus, a incerca sa mentii cu incrancenare ceva, duce la pierdere sigura. Cine incearca sa mentina banii cu crispare in viata sa, va avea tot mai multe cheltuieli.

In acest moment poate considerati ca nu aveti atasament fata de bani sau bunurile materiale. Insa, obisnuiti sa donati 10% din banii pe care ii castigati? Sau faceti munca voluntara 10% din timpul vostru destinat muncii (8 ore de munca pe zi X 5 zile pe saptamana = 40 de ore , din care 10% = 4 ore de munca voluntara pe saptamana)? A nu avea atasament fata de bani inseamna a exersa zi de zi non-atasamentul: 90% puteti lucra pentru voi, dar 10% este partea de care trebuie sa va detasati.

S-ar putea sa va ganditi ca printr-un asemenea comportament veti avea mai putini bani. Fals. La fel gandeste un barbat gelos care crede ca prin posesivitatea sa isi va tine iubita alaturi. Daca va ganditi ca incrancenarea de a face bani si a-i aduna in viata voastra este solutia pentru problemele financiare, atunci ganditi la fel ca barbatul gelos si posesiv. Alungati ceea ce doriti sa aveti cel mai mult.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc