Setari Cookie-uri

Astrologie: Semnificatie si totemuri in horoscopul mayas

Mitologia mayasa este un sistem ce cuprinde trei calendare:Tzolkin, Haab si Numaratoarea Lunga. Aceste calendare sunt asemanatoare cu cele ale civilizatiilor mesoamericane, precum Zapotec si Olmec, sau cu vechile calendare ale mixtecilor si aztecilor.

Mitologia mayasa este un sistem ce cuprinde trei calendare:Tzolk’in, Haab si Numaratoarea Lunga. Aceste calendare sunt asemanatoare cu cele ale civilizatiilor mesoamericane, precum Zapotec si Olmec, sau cu vechile calendare ale mixtecilor si aztecilor.

Spre deosebire de zodiacul european, horoscopul Haab este impartit in 19 zodii si se axeaza pe interpretarea totemurilor, spiritualitate si caracteristicile oamenilor.

CH’EN: 2 ianuarie – 21 ianuarie

Nume indigen: Luna, Furtuna Neagra, Floare

Semnificatie: Intra in binele intern al constiintei.

Interpretare: spiritualitate

Caracteristici: persoanele nascute sub semnul acestei zodii sunt firi sensibile si intelepte, foarte intuitive si cu un simt al umorului foarte bine dezvoltat. Dragostea si linistea sufleteasca inseamna totul pentru ele si de aceea urasc cearta, scandalul si vor sa fie inconjurate de persoanele dragi tot timpul.

YAX: 22 ianuarie – 10 februarie


Nume indigen: Venus

Semnificatie
: Discipolul isi limpezeste mintea si este iluminat.

Interpretare
: claritatea gandirii

Caracteristici
: persoanele din aceasta zodie sunt guvernate de Venus si de aceea dau dovada de liniste sufleteasca, compasiune si iubire. Sunt foarte prietenoase si spirituale, avand numerosi prieteni. Sunt adeptele relatiilor de lunga durata, dedicandu-si tot timpul pentru a isi rasfata partenerul.

SAK’: 11 februarie – 2 martie

Nume indigen: Furtuna Alba, Trei Flori, Zeu

Semnificatie: Norii si indoielile sunt risipiti.

Interpretare: capacitate excelenta pentru rezolvarea problemelor

Caracteristici: Pentru persoanele din aceasta zodie, situatia financiara conteaza enorm si de aceea, uneori, sunt dispuse sa renunte la viata personala,dedicandu-si tot timpul slujbei si afacerilor pe care le incep. Firi puternice si rezistente la schimbare, se adapteaza foarte usor unui nou mediu social sau unei noi vieti.

KEH: 3 martie – 22 martie

Nume indigen: Foc Nou, Furtuna Rosie, Caprioara

Semnificatie: Scapa de obiceiuri fara teama si cauta Lumina Alba.

Interpretare: schimbarea personalitatii
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc