Setari Cookie-uri

Horoscop special: Locul de legenda al zodiei tale

Atlantida, Avalon sau Grecia Antica? In ce loc mitic ti-ai putea duce existenta astrala?

Leu

El Dorado, America de Sud

Tinutul imaginar imbracat in aur este situat potrivit legendelor in padurile amazoniene din Ecuador, Peru, Columbia, Bolivia sau Guyana. Povestea lui El Dorado a ajuns la urechile europenilor la inceputul secolului XVI, atunci cand Gonzalo Jimenez a descoperit tribul Muisca.

Conquistadorii au plecat in nenumarate expeditii in speranta ca vor gasi aurul la care visau. Una dintre numeroasele povesti legate de acest tinut spune ca spaniolii au capturat un mare conducator local iar supusii acestuia au venit cu miile, incarcati cu aur si argint pentru a-l rascumpara.

In mitologia muisca, auriul este culoarea primordiala, forta creatiei si energia divina, nemuritoare. Prin urmare, toate ritualurile lor erau centrate in jurul metalului pretios.

Metaforic, El Dorado a ajuns simbolul imbogatirii rapide, a mandriei si a pasiunii pentru bogatiile pamantesti.

Citește și:

Leii se aseamana mai degraba cu conquistadorii spanioli, in cautarea gloriei si a avutiei. Sunt cuceritori indrazneti si orgoliosi. Nu le sta nimic in cale si sunt capabili sa distruga orice sau pe oricine le sta impotriva.

Fecioara


Gradina Hesperidelor, Grecia Antica

In mitologia greaca, Hesperidele erau trei nimfe care au jurat sa-si pazeasca mereu fecioria. Ele avea in grija gradina zeitei Hera in care cresteau mere de aur. Acestea au fost plantate din crenguta pe care sotia lui Zeus a primit-o ca dar de nunta de la Gaia (pamantul primordial sau uneori, Mama Natura).

Desi nimfele nu lasau pe nimeni sa ia din roadele pretiose, ocazional culegeau mere pentru ele ca sa ramana vesnic tinere si frumoase.

Eris, zeita discordiei, a reusit sa le insele vigilenta la un moment dat si a furat unul dintre fructe pe care care l-a inscriptionat cu “celei mai frumoase”. S-a facut nevazuta si a aruncat marul intre Hera, Afrodita si Atena. Aceasta este originea expresiei “marul discordiei”.

Citește și:

Cele trei s-au certat din cauza lor si nu puteau hotari care ii se potriveste titlul. Prin urmare, l-au fortat pe tanarul Paris sa aleaga dintre ele. Fiecare dintre ele i-a promis daruri marete daca ii va inmana ei marul insa printul a ales-o pe Afrodita. Aceasta i-a promis ca i-o va da de sotie pe Elena, cea mai frumoasa dintre muritoare, fara sa tina cont ca era deja casatorita. Astfel a inceput razboiul care va duce la distrugerea Troiei.

Nativii in Fecioara, asemenea Hesperidelor, sunt foarte vigilenti, oameni de incredere si sunt extrem de organizati. De regula sunt foarte atenti la detalii si minutiosi insa promisiunile marete si dorinta de imbogatire ii pot face sa treaca uneori peste normele sociale.

Vizionare placuta


Kudika
5 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc