Setari Cookie-uri

Horoscopul geto-dac: 7 zeitati protectoare

Ce zeu din mitologia dacilor iti influenteaza zodia?

Marti

Zeul protector: Ares

Desi este nume de sorginte helena, un zeu Ares este intalnit si in panteonul dac. Diferenta este ca, in timp ce la vechii greci Ares patrona razboiul crud, sangeros si nedrept, la daci el guverna razboiul drept si bogatia ogoarelor. El era, alaturi de Zalmoxis, singurul zeu caruia i se aduceau jertfe.

Cei care au venit pe lume in zi sunt protejati si de planeta Marte. Drept urmare, sunt temerari si au mult avant. Muncesc intotdeauna cu tragere de inima si au mult spor. Oamenii sunt atrasi de ei si de farmecul lor natural.

De cele mai multe ori, ei aleg meserii ca avocati, chirurgic sau o cariera militara. Sunt temperamentali si se aprind foarte repede. Actioneaza sub impulsul momentului si uneori regreta deciziile luate la nervi.

Le place sa le faca surprize celor dragi dar deseori nu isi arata afectiunea la adevarata intensitate. Cea mai pregnanta trasatura a lor de caracter este autoritatea.

Citește și:

Miercuri

Zeul protector: Gebeleizis

Gebeleizis era considerat patronul cerului. El putea trimite ploile necesare pentru culturi insa atunci cand era maniat si oamenii nu ii acordau cinstea cuvenita, putea trimite inundatii si vanturi care sa smulga plantele din radacina.

Atunci cand zeul isi revarsa furia, oamenii trageau cu arcul spre nori pentru a domoli dezlantuirea naturii. Acest gest nu era considerat o lipsa de respect fata de Gebeleizis ci pornea mai degraba dintr-o teama superstitioasa.

Persoanele nascute in zilele de miercuri se adapteaza foarte usor situatiilor neprevazute. Sunt comunicativi si foarte sociabili, cu o putere mare de convingere.

Atunci cand sunt implicati intr-un conflict, isi impun convingerile cu multa tarie dar stiu sa fie diplomati atunci cand situatia o cere.
Cei mai multi dintre ei se indreapta catre cariere de diplomati, filozofi, profesori sau in vanzari.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc