Setari Cookie-uri

Horoscopul geto-dac: 7 zeitati protectoare

Ce zeu din mitologia dacilor iti influenteaza zodia?

Joi

Zeul protector: Bendis

Istoricii au asemanata-o pe Bendis cu zeita romana Diana, patroana vanatorii si cu Hecate, zeita vrajitoare. In cultura dacilor, ea era cea care guverna dragostea si fertilitatea. Avea in stapanire luna si puterea mistica a farmecelor.

Bendis era considerata zeita-mama. Numereoase reprezantari ale sale au fost descoperite la Cucuteni, unde apare cu sani opulenti.Cel mai probabil, femeile erau cele care slujeau in cultul lui Bendis.

Cei care s-au nascut in zilele de joi sunt cumpatati si diplomati din fire. Nu fac niciodata excese si stiu sa-si tina temperamentul sub control.

Au personalitati placute si cei din jur sunt atrasi de carisma lor. Vor ajunge foarte greu in pozitii de conducere dar atunci cand o vor face, va fi exclusiv datorita meritelor lor. Sunt foarte sinceri, toleranti si au foarte mult bun simt. De cele mai multe ori, aleg cariera in justitie, medicina sau religie.

Citește și:

Vineri

Zeul protector: Dabatopeios

Acesta era considerat zeul mestesugar. Adeseori este asemanat cu Hefaistos/Vulcan, zeul fierar din cultura greaca, respectiv romana. Asocierea este insa eronata.

Dacii nu puneau prea mult accent pe faurirea obiectelor din metal. Ei au ridicat o cultura a lemnului. Vulnerabilitatea materialului in fata timpului a dus la distrugerea multor vestigii care ar fi facut lumina asupra istoriei acestui neam.

Oamenii patronati de Dabatopeios sunt iscusiti in lucrul cu mana. Au multa imaginatie, sunt creativi si au inclinatie catre natura.

Sunt inzestrati cu multa dragoste fata de semenii lor si sunt generosi din fire. Atat de generosi incat unii pot profita de bunatatea lor. Iarta mai usor decat trebuie si nu tin niciodata ranchiuna.

Sunt veseli, muncitori si deosebit de onesti. Au o alura modesta insa nu sunt lipsiti de farmec. Aparitiile lor sunt elegante tocmai prin simplitate si sunt foarte atenti la imaginea lor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc