Setari Cookie-uri

Horoscopul geto-dac: 7 zeitati protectoare

Ce zeu din mitologia dacilor iti influenteaza zodia?

Sambata

Zeul protector: Derzelas

Corespondentul grec al acestui zeu este fiul lui Zeus, eroul oamenilor, Hercule. El patroneaza vigoarea fizica si sanatatea. Cultul sau era raspandit indeosebi in Dobrogea. Cele mai multe vestigii care fac referire la Derzelas au fost descoperite la Histria, Varna dar si la Limanu, in judetul Constanta.

Cei pe care ii patroneaza sunt oameni singuratici, carora le place linistea. Oamenii prea expanisivi sau prea curiosi ii irita. Nu sunt artagosi dar tin foarte mult la spatiul personal si se pot manifesta foarte neplacut atunci cand cineva incearca sa-l incalce.

Isi aleg foarte bine prietenii insa vor avea foarte putini de-a lungul vietii. Pentru ei este foarte importanta increderea si o acorda cu greu.

Sunt inclinati catre stiintele exacte pe care vor cauta mereu sa le revolutioneze. Au o imaginatie bogata si o minte activa, dornici mereu sa invete si sa acumuleze informatii noi. Au o putere de munca extraordinara si nu accepta nimic din ce nu a fost dobandit prin fortele lor.

Citește și:

Duminica

Zeul protector: Cavalerul trac

Grecii il numeau Heros iar romanii apare sub numele de Heron. Cultul lui era intalnit atat la geto-daci cat si la tracii care locuiau la sud de Dunare.

Cavalerul trac avea in stapanire campurile, ogoarele, padurile si animalele salbatice. De asemenea era o figura domestica pentru ca patrona asupra casei si familiei.

In cele mai multe reprezentari, el apare in scene de vanatoare. Este vesnic tanar si are o statura impunatoare. Una dintre cele mai interesante imagini cu Cavalerul trac il arata pe acesta pe un cal iar alaturi este reprezentat un copac pe care este incolacit un sarpe.

Unii istorici sunt de parere ca aceasta idee a fost imprumutata de crestinism pentru a-l reprezenta pe Sfantul Gheorghe.

El guvereaza destinul oamenilor nascuti in zile de duminica. Acestia au personalitati puternice si sunt meniti pentru a conduce. Poseda o inteligenta iesita din comun, cu mult peste medie. Sunt foarte ambitiosi fara a se lasa macinati insa de orgoliul.

Citește și:

Nu accepta sa le fie calcata in picioare mandria si se pot razbuna atunci cand simt ca li s-a facut o nedreptate. Nu lovesc niciodata miseleste, ci lupta corect.

sursa foto prima pagina shutterstock sarmisegetuza

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc