Setari Cookie-uri

Horoscop babilonian: Reconecteaza-te cu zeul tau antic!

Horoscopul babilonian este primul sistem astrologic din lume

Zodia Marduk


Planeta: Jupiter


Zi: Joi

Originea acestui zeu ese destul de incerta si se crede ca este unul dintre primele nume venerate de babilonieini. In mod traditional, el este asociat cu apa, ciclul vietii vegetale dar si cu magia.

Cei care s-au nascut sub obladuirea lui sunt oameni foarte obiectivi dar prietenosi. Au pareri foarte bine inradacinate pe care le nu impun insa celorlalti cu forta.

Stiu sa argumenteze foarte bine ceea ce spun si au o minte foarte deschisa la sugestii. Sunt oameni foarte practici si stiu cum sa gaseasca echilibrul intre valorile materiale si cele spirituale.

Familia este foarte importanta pentru ei si este centrul vietii lor. In dragoste sunt parteneri loiali si nu accepta infidelitatea ca fiind ceva normal si tolerat.

Zodia Ishtar


Planeta: Venus


Zi: Vineri

Este singura figura feminina din zodiacul babilonian. Ea este zeita dragostei, a fertilitatii, a razboiului si a sexului. Ishtar este asociata cu senzualitatea feminina, patroana sexualitatii si a placerilor trupesti. Cultul ei cerea practicarea prostitutiei sacre si toate ritualurile de venerare a zeitei implicau contacte sexuale.

Citește și:

Orasul sfant al zeitei era Uruk, cetatea curtezanelor sacre, iar ea era numita “curtezana zeilor”.
Unul dintre cele mai populare dansuri exotice, “Dansul celor 7 valuri” este legat de o legenda despre Ishtar.

Se spune ca ea a vrut sa coboare in lumea celor morti insa regina acestui regat, Ereshkigal, i-a cerut un tribut. Pentru fiecare dintre cele 7 porti prin care trecea, zeita trebuia sa-si scoata o piesa vestimentara. Cand a ajuns in lumea mortilor, ea a ramas goala.

Ereshkigal a legat-o in lanturi grele si astfel, muritorii de pe pamant au incetat sa mai faca sex, prin urmare nu se mai puteau reproduce iar omenirea risca sa piara.

Cea mai clara trasatura de caracter a persoanelor nascute in zilele de vineri este puterea lor imensa de a iubi. Nativii lui Ishtar sunt fiinte tandre si sociabile.

Au o imaginatie bogata iar cand se indragostesc, isi exploteaza la maxim acest talent, spre multumirea partenerului.

Citește și:

Desi sunt inclinati catre senzualitate, stiu sa fie foarte fideli. Nimeni nu resimte durerea unei tradari asa cum o fac cei nascuti sub protectia lui Ishtar.

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc