Setari Cookie-uri

Horoscopul haitian: Spiritele protectoare ale zodiilor

Misterele practicilor voodoo

Berbec

Protector: Ogoun

Spiritul Ogoun este puternic, independent si incapatanat insa atunci cand este imbunat, ii protejeaza pe oameni de asupritori. El este corespondentul lui Marte din mitologia romana, a lui Ares din panteonul Greciei Antice si a lui Visvakarma din hinduism. Uneori, el poate fi transpus in Sfantul Gheorghe.

Ogoun este un razboinic drept, mare mester in faurirea armelor din metal si apara intotdeauna adevarul. De aceea, numele sau este destul de des invocat atunci cand se ivesc dispute.

Atunci cand poseda un om, spiritul se poate manifesta destul de violent si zgomots pentru ca nu ii place sa ramana neremarcat insa altfel, nu face niciun rau trupului in care intra. Din contra, il protejeaza si ii ofera forta supraomeneaasca.

Taur

Protector: Damballa (Dumballah Wedo)

Spiritul sarpe este unul dintre cei mai mari Loa si reprezinta o figura paterna. Dumballa a facut cerul, pamantul, umanitatea si este responsabil cu echilibrul in Univers.

Citește și:

El este un spirit bland, inocent si iubitor insa doar cei mai experimentati preoti si preotese il pot invoca iar posesiunea de catre el este un fenomen destul de rar. Acest lucru se intampla pentru ca intreaga sa intelepciune si putere ar putea frange un trup atat de firav ca cel uman. In rarele ocazii cand accepta sa intra in corpul cuiva, el nu comunica prin cuvinte ci prin sasaituri de sarpe.

Dumballa are in paza in mod special copiii, persoanele bolnave sau cu dizabilitati, batranii si albinosii.

Gemeni

Protector: Ayizan si Loco

Ca si Mercur, patronul Gemenilor si zeul negotului la romani, Ayizan ocroteste comerciantii iar ceremoniile in cinstea ei au loc in piete. Spiritul feminin joaca si un alt rol important in Haiti. Ea simbolizeaza prima Mambo, preoteasa originala, cea dintai forma de comunicare intre oameni si Bon Dey. Sotul sau, Loco, a fost primul Houngan (preot).

Citește și:

Cei doi sunt invocati cel mai des in ceremoniile de initiere ale celor care vor sa devina mesageri pentru Loa.

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc