Setari Cookie-uri

Horoscopul haitian: Spiritele protectoare ale zodiilor

Misterele practicilor voodoo

Balanta

Protector: Mademoiselle Charlotte

Aceasta Loa este o figura aparte in randul celorlalte spirite. Imaginea sa este de inspiratie europeana si este prezentata ca o femeie alba, foarte frumoasa. Este invocata foarte rar in ceremonii pentru ca tine foarte mult la eticheta si poate fi capricioasa sau nehotarata. Atunci cand se manifesta, cel posedat de ea incepe sa vorbeasca in franceza, fara sa stie de fapt limba.

Ea este protectoarea barbatilor in mod special si are o maniera afectata de aparitie, alintata si pisicoasa.

Scorpion

Protector: Baron Samedi

Samedi este una dintre figurile centrale ale ceremoniilor voodoo. El este Loa al mortii si al virilitatii. De aceea, atunci cand este invocat, transa in care intra preotul sau preoteasa este insotita de multa ori de gesturi sexuale si cuvinte obscene. Este respectat pentru ca fara bunavointa sa, oamenii nu ar putea ajunge pe taramul celalalt dupa moarte.

Citește și:

Baron Samedi este foarte puternic si ii poate intoarce din drum pe cei care se afla in pragul mortii sau ii poate invia. Se crede despre el ca ii poseda pe preotii care fac zombie, oameni inviati folositi apoi ca sclavi drept pedeapsa pentru o crima comisa impotriva unui membru al comunitatii.

Atunci cand cineva incearca sa il invoce pentru razbunare sau pentru a face rau unei persoane nevinovate, Baron Samedi il pedepseste crunt.

Sagetator

Protector: Papa Legba

Spiritul Legba vietuieste la rascrucea care desparte lumea oamenilor de cea a Loa. El vorbeste toate limbile pamantului si este unul dintre cei mai buni intermediari intre lumea noastra si taramul celalalt.

Fiind un mesager atat de important, fiecare ceremonie incepe si se termina cu invocarea si slavirea lui.
Apare uneori sub forma unui batran care se sprijina de un toiag, alteori cu chipul unui tanar frumos si viril, cu un falus imens, insotit de arc si sageti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc