Setari Cookie-uri

Horoscopul haitian: Spiritele protectoare ale zodiilor

Misterele practicilor voodoo

Capricorn

Protector: Maman Brigitte

Grann Brigitte, cum mai este numita uneori, este casatorita cu Baron Semedi. Ea vegheaza asupra celor decedati si are grija ca nimeni sa nu le tulbure linistea. Ca si sotul sau, este o Loa a sexualitatii iar ceremoniile dedicate ei au tente erotice.

Atunci cand simte ca nu este slavita suficient, arma sa preferata cu care ii pedepseste pe cei care i-au gresit este focul. Se intampla foarte rar totusi ca Maman sa fie necinstita pentru ca cei mai multi practicanti de voodoo au nevoie de puterile ei formidabile.

Varsator

Protector: Ayida-Weddo

Un alt spirit al feritilitatii este Ayida-Weddo, stapana peste curcubeu, serpi si apa care cade din cer. Este sotia lui Dumballa si corespondentul sau feminin. De cele mai multe ori este reprezentata ca o figura materna care isi tine in brate copilul-pamant.

Citește și:

Si pentru ca din pamant sunt extrase bogatii de neimaginat in metale si pietre pretioase, cine atrage bunavointa acestei Loa poate strange multa avere. Este important insa ca o parte din aceasta avutie sa ii ajute pe cei nevoiasi. In caz contrar, Ayida-Weddo poate pedepsi crunt iar furia ei se simte pana la a treia spita din neam.

Pesti

Protector: Mami Wata

Aceasta Loa feminina poate fi corespondenta haitiana a sirenelor. Regatul sau se afla in mari si poarta cu ea cu sarpe magnific, imens, care isi incolaceste coada in jurul ei si isi odihneste capul pe sanii acesteia.

Imaginea ei este asociata cu senzualitatea iar ceremoniile in care este invocata sunt incarcate de sexualitate. Cu toate acestea, ea este invocata in ritualurile nuptiale ca pastratoare a fidelitatii. Femeile care primesc binecuvanatarea lui Mami Wata sunt frumoase, senzuale si se imbogatesc usor.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock femeie cu machiaj voodoo

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc