Setari Cookie-uri

Astrologie: Originea mitologica a zodiei tale

Cum crezi ca a luat nastere constelatia din care provine zodia ta? Te invit sa descoperi lucruri interesante si legende nemuritoare despre originea mitologica a zodiei tale!

Berbec

Mitul berbecilor se leaga foarte puternic de legenda lui Jason si a argonautilor. Aceasta legenda povesteste calatoria lui Jason care a pornit alaturi de argonauti prin apa intr-un tinut foarte indepartat. Misiunea acestei calatorii era de a aduce lana de aur a unui berbec ce era captiv intr-un tinut indepartat.

Pentru ca totul s-a desfasurat in conditii normale, iar misiunea afost indeplinita cu succes, a aparut constelatia berbecilor ca multumire din partea lui Jason pentru ajutorul acordat de catre argonauti.

foto: minotaur, Shutterstock

Taur

Mitul taurilor este asociat cu legenda lui Theseus si a lui Minotaur. Minotaur era un mostru terifiant inchis intr-un labirint din Creta pentru a nu mai face numeroase victime cum obisnuia sa faca. Acesta trebuia hranit in fiecare saptamana ceea ce insemna ca o persoana trebuia sacrificata.

Citește și:

Theseus s-a oferit voluntar pentru sacrificare scopul lui fiind uciderea lui Minotaur si eliberarea Cretei de acest monstru teribil. Theseus a fost ajutat de catre Ariadna, una dintre fiicele lui Minos, si a reusit sa ucida bestia inspaimantatoare. Multumirile i-au fost aduse prin creearea constelatiei taurului.

Gemeni

Zodia gemenilor porneste de la povestea fratilos Castor si Pollux, poveste ce apartine mitologiei grecesti care au aceeasi mama insa tatii sunt diferiti. Tatal lui Castor este Tyndarus, iar al lui Pollux este Zeus.

Pollux este nemuritor, iar Castor este muritor nefiind fiul unui zeu ci al unui muritor de rand. Cand Castor a murit, Pollux a fost distrus si nu a vrut sa mai traiasca rugandu-l pe Zeus sa il ajute sa moara, el fiind nemuritor. In schimb, Zeus l-a transformat si pe Castor intr-un zeu nemuritor pentru ca cei doi frati sa poata sa traiasca unul alaturi de celalalt.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc