Setari Cookie-uri

Astrologie: Originea mitologica a zodiei tale

Cum crezi ca a luat nastere constelatia din care provine zodia ta? Te invit sa descoperi lucruri interesante si legende nemuritoare despre originea mitologica a zodiei tale!

Balanta

Mitul balantei este strans legat de cel al fecioarei si nu pot exista unul fara celalat neputand in acelasi timp sa vorbim de unul fara sa amintim de cel de-al doilea. Se spune ca ziua si noaptea sunt egale atunci cand soarele se afla in constelatia balantei. Talerele balantei reprezinta echilibru si echitate.

In acelasi timp aceste doua talere ar mai reprezenta si justitia, dreptatea si corectitudinea. Motivul pentru care balanta a primit propria constelatie din partea grecilor este faptul ca acestia credeau ca dreptatea, egalitatea si echilibrul in general sunt secretele unei vieti linistite.

Scorpion

Constelatia scorpionului este in stransa legatura cu mitul lui Orion, un mare vanator, fiul lui Poseidon. Orion era considerat un erou impresionant pana cand a reusit sa ii supere pe ceilalti zei. Artemis, zeita protectoare a Pamantului ar fi trebui sa il distruiga pe Orion, insa in schimb s-a indragostit de el.

Citește și:

Fratele Artemisei, Apollo nu era de acord cu aceasta poveste de dragoste si impreuna cu Gaia, una dintre zeitele grecilor au hotarat ca este timpul ca Orion sa moara asa ca Gaia a creat un scorpion gigant care sa il omoare pe Orion aparand astfel constelatia Scorpionului.

foto: Poseison, Shutterstock

Sagetator

Constelatia sagetatorului descrie o creatura numita Centaur (jumatate om si jumatate taur) iar numele i-a fost dat dupa Cheiron, cel mai faimos rege al centaurilor si fiu al lui Poseidon. Cheiron a invatat de la Apollo si de la Artemis arta spiritualitatii impartasind la randul sau si celorlalti zei cunostiintele dobandite.

Hercule, unul dintre cei mai straluciti elevii ai sai se intorcea dintr-o lupta importanta, una dintre cele doisprezece incercari la care a fost supus de-a lungul vietii. Pe drum a intalnit o turma de centauri aflati sub influenta alcoolului si i-a ademenit pana langa pestera in care locuia Cheiron. In timpul acestei lupte, Hercule a aruncat o sageata otravita ce trebuia sa il apere de unul dintre centaurii cu care acesta se lupta, dar sageata a cazut fix in trupul lui Cheiron provocandu-i o moarte dureroasa.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc