Setari Cookie-uri

Astrologie: Originea mitologica a zodiei tale

Cum crezi ca a luat nastere constelatia din care provine zodia ta? Te invit sa descoperi lucruri interesante si legende nemuritoare despre originea mitologica a zodiei tale!

Capricorn

Capricornul are poate una dintre cele mai interesante legende ale tuturor constelatiilor fiind purenic legata de nasterea lui Zeus, fiul zeului Cronos si al zeitei Rhea. Cruzimea lui Cronos nu cunostea limite pentru ca isi manca fiecare copil pe care zeita Rhea il nastea. De aceasta data, cand l-a nascut pe Zeus, Rhea l-a dus in Creta si l-a lasat in grija nimfei caprelor, Amalthea care l-a hranit cu laptele ei si cu miere de levantica.

Leaganul de aur in care a crescut Zeus a fost atarnat de un copac imens astfel incat Cronos sa nu il gaseasca. Cand Zeus a devenit zeul universului nu a uitat-o pe mama lui adopotiva care l-a ingrijit cu atata iubire asa ca acesta a luat unul dintre coarnele lui si l-a transformat in cornul abundentei care era intotdeauna plin cu ceea ce isi dorea Amalthea. In semn de recunostinta, nimfa a creat aceasta constelatie a capricornului.

Citește și:

Varsator

Ganymede, fiul regelui Tros era cel mai frumos print si cel mai sarmant astfel incat ii eclipsa chiar si frumusetea zeului Zeus ce era adorat de toate zeitele. Ganymede era adorat nu numai de catre zeite ci si de catre muritoare. Vazand acestea, Zeus l-a luat sub aripa lui si i-a oferit cea mai apreciata functie, cea de paharnic personal.

Ganymede avea ocazia sa toarne nectar in paharul lui Zeus pentru ca asta era bautura adorata de catre zei. Zeus a fost impresionat de serviciile lui si l-a binecuvantat oferindu-i constelatia varsatorului.

Pesti

Se spune ca Afodita, zeita frumusetii si a dragostei este sursa de inspiratie pentru aceasta constelatie. Dupa ce Zeus a luptat impotriva tatalui sau, Cronos, acesta a invins si armata de gigantic care au luptat alaturi de tatal sau printre care se aflau si fii zeitei Gaia, mama Pamantului. Mania Gaiei a determinat-o sa dea nastere unui fiu, cea mai inspaimantatoare creatura, pe care l-a numit Typhon. Acesta a declarat razboi tuturor zeilor ceea ce se anunta a fi cea mai importanta lupta de pana atunci.

Citește și:

Pentru a putea lupta impotriva lui Typhon, zeii s-au deghizat astfel: Zeus a luat forma unui berbec, Hera a devenit o vaca alba, Artemis a devenit o pisica, Hermes a luat forma unui ibis, iar Ares a devenit un porc mistret. Zeita Afrodita si fiul ei Eros au luat forma a doi pesti gemeni. Cand in final Zeus l-a invins pe Typhon toti zeii au revenit la infatisarea initiala. In semn de multumire pentru pestii care au avut grija de ea si de fiul ei, Afrodita a creat constelatia pestilor.

foto prima pagina: statueta calasica, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc