Oamenii nu paseau inca pe pamant si nici macar cei 12 zei olimpieni nu erau nascuti atunci cand capricornii traiau in apele marilor din toata lumea. Tatal tuturor acestora era nemuritorul Pricus, fiul al lui Cronos nascut dintr-o mama necunoscuta.

Ca tatal sau, Pricus avea puterea de a controla timpul. Mai mult de atat, atat el cat si urmasii sai erau inzestrati cu intelepciune si era fiinte cu caracter nobil. Din punct de vedere fizic, partea superioara a trupului era al unei capre, in timp ce jumatatea inferioara se termina in coada de peste. Mai mult de atat, capricornii erau inzestrati cu grai omenesc si traiau in buna pace iar Cronos ii iubea si ii respecta.

Chiar si asa, tinerii fii ai lui Pricus erau atrasi de farmecul pamantului si inotau deseori pe tarm pentru a se odihni pe nisipul infierbantat de soare. Din ce in ce mai curiosi sa descopere frumusetile din lumea terestra, capricornii au inceput sa exploreze pamantul.

foto shutterstock ilustratie capricorn

Cu cat se avantau mai mult spre uscat, cu atat incepeau sa isi piarda din insusiri. Trupurile lor se schimbau si in partea din spate le apareau picioare pentru a-i ajuta sa se deplaseze mai usor. Treptat, intelepciunea lor se topea, isi pierdeau graiul omenesc si se transformau in capre obisnuite.

Ca sa nu isi piarda copiii, Pricus a dat timpul inapoi si astfel toti cei care au plecat din apele marii s-au intors acasa, fara amintiri din aventura de pe pamant. Din aceasta cauza, capricornii deveneau curiosi din nou si o porneau iar si iar spre uscat, in ciuda efoturilor lui Pricus de a intoarce timpul.

In cele din urma, acesta s-a resemnat si si-a lasat copiii sa plece. Unul cate unul, capricornii au urcat pe taram si si-au pierdut pentru totdeauna intelepciunea si graiul. Ramas singur in apele marii si coplesit de durere, Pricus si-a rugat tatal, pe Cronos, sa ii ia nemurirea si sa-l lase sa moara. Induiosat de suferinta lui, Cronos l-a asezat pe indureratul tata Pricus pe bolta cereasca, printre constelatii, ca sa poata veghea vesnic asupra copiilor sai rataciti.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: