Fiecare din cele 12 zodii are o legenda, ele fiind asociate in Grecia antica unor constelatii vizibile periodic pe cer.

Balanta

simbolul zodiei

Astrologie: Ce creatura fantastica se potriveste zodiei tale

Linia dreapta pe care o contine semnul Balantei este un simbol al echilibrului, al principiilor stabile, palpabile, asupra carora nu se poate interveni. Semicercul, neunit in niciun punct cu linia dreapta, semnifica supranaturalul, vointa divina dominanta, care se manifesta in cazul Balantei prin empatie, dorinta de a ajuta, de a face dreptate. Asociata acestei zodii este zeita Themis, simbolul antic al justitiei si dreptatii divine, infatisata tinand in mana o balanta.

Scorpion

simbolul zodiei

Asemanator pana la un punct cu semnul Fecioarei, M-ul fiind un simbol pentru lupta dintre intuitie, ratiune si simtire, cel al Scorpionului se termina cu o sageata care simbolizeaza acul fatal al acestei zodii. E bine sa nu provoci un Scorpion, caci poate deveni nu doar extrem de inflacarat, ci chiar letal. Conform mitologiei, Scorpionul si-ar fi castigat singur constelatia, pe care a primit-o in dar de la Hera, dupa ce a iesit invingator din lupta cu Orion.

Sagetator

simbolul zodiei

Liniile drepte sunt un simbol pentru verticalitatea acestor nativi de neclintit in planurile lor, inaintand cu orice risc spre atingerea obiectivelor importante, cu cat mai inalte, cu atat mai motivante. Cei nascuti in aceasta zodie adora calatoriile si aventurile, dar le place in egala masura sa citeasca, sa invete lucruri noi. Sagetatorul este un semn practic, dominat de logica si discernamant. In mitologie, il are la baza pe Chiron, un Centaur ce avea darul intelepciunii si al vindecarii, mentorul lui Achile, infatisat cu o sageata in mana.

Astrologie: 3 greseli care alunga dragostea din viata ta in functie de zodie

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc