Fiecare din cele 12 zodii are o legenda, ele fiind asociate in Grecia antica unor constelatii vizibile periodic pe cer.

Capricorn

semnificatia simbolului zodiei

Astrologie: Ce creatura fantastica se potriveste zodiei tale

Simbolul Capricornului este la fel de complex si sofisticat precum personalitatea acestor nativi inteligenti, practici, care nu se lasa pana nu ies victoriosi din orice situatie, cu tact si tenacitate. In mitologie, Capricornul era asociat zeului Pan, ocrotitorul turmelor, transformat intr-o creatura jumatate capra, jumatate peste pentru a putea fi salvat de la inec – tocmai aceasta creatura este reprezentata grafic de simbolul specific zodiei.

Varsator

simbolul zodiei

Apa este cea infatisata grafic de semnul Varsatorului. Cele doua linii valurite, care nu se unesc in niciun punct, arata independenta, libertate si, in aceeasi masura, lipsa predictibilitatii in cazul acestei zodii mereu surprinzatoare, darnice si prietenoase, care adora noutatea si schimbul de idei. Varsatorul este asociat cu Ganymede, paznicul zeilor olimpieni, cel mai frumos dintre muritori, de care s-a indragostit insusi Zeus.

Pesti

simbolul zodiei

Cele doua semiluni opuse, dar unite printr-o linie centrala sunt semnificative pentru incostanta si ezitarile Pestilor, intr-o permanenta cautare de echilibru emotional, de stabilitate. Legenda acestei constelatii ii are ca protagonisti pe Eros si Aphrodita, care au sarit imbratisati in apa si s-au transformat in pesti pentru a-si proteja iubirea de furia monstrului Tifon. Astfel se explica si simbolul grafic al acestei zodii.

Foto: By Olha Polishchuk, Shutterstock

Astrologie: 3 greseli care alunga dragostea din viata ta in functie de zodie

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc