Setari Cookie-uri

Descoperă-ți zodia în Horoscopul Persan: trăsăturile care te caracterizează

Zodiile din Horoscopul Persan, deși sunt tot 12 la număr, sunt diferite de cele din Zodiacul European, fiind ghidate de Calendarul Persan. Noul An persan începe în prima zi de primăvară, adică - 21 Martie, anotimpul iubirii, al renașterii al reîntâlnirii cu căldura Soarelui!

Calendarul a fost reformulat de către Omar Khayyám, un bine – cunoscut poet și astronom. Este considerată a fi o împărțire mult mai acurată decât Calendarul Gregorian pe care îl folosim noi. La fiecare 4 ani, în calendarul persan adăugăm o zi la ultima luna (și în același timp zodie) – Esfand, care nu mai are 29 de zile ci 30.

Află-ți zodia în Horoscopul Persan

Iată care sunt cele 12 zodii ale horoscopului persan, precum și perioada care le aparține. Verifică în ce perioadă se incadrează ziua ta de naștere – aceea va fi zodia care te reprezintă.

Farvardin: 21 martie - 20 aprilie

Trăsături: focos, egocentric, dinamic

Punctele forte ale acestei zodii sunt curajul și dinamimsmul. Persoanele care se află sub această zodie au o stimă de sine puternică, sunt întreprinzătoare, active și tot timpul implicate în diverse activități. Sunt firi deschise și joviale, au mulți prieteni și își petrec o bună parte din timp alături de aceștia.

Citește și:

Punctul slab al zodiei este impulsivitatea. Folosiți cu grijă cuvintele și mai ales acțiunile, atunci când simțiți că mintea a rămas în urmă și ceea ce vă ghideaza este primul impuls.

Ordibehesht: aprilie – 21 mai

Trăsături: răbdător, pasional, ambițios

Cei născuți sub această zodie sunt persoane perseverente, muncitoare, în continuă dezvoltare, indiferent de vârstă. Iubesc cultura, dar și arta, uneori putând să cadă pradă extravaganței. Cu cei pe care îi iubesc pot deveni prea protectori sau chiar geloși, ceea ce le poate crea probleme în relațiile cu persoanele care au nevoie de mai mult spațiu pentru ele.

Punctul slab al acestei zodii: invidia. Uneori pot deveni ușor invidioși nu neapărat pe succesul altora, cât mai degrabă pe statutul material al acelor persoane. Cu cât descoperă mai devreme în viață valorile care le aduc cu adevărat fericirea, cu atât acest punct slab... dispare.

Citește și:

Khordad: 22 mai – 21 iunie

Trăsături: schimbător, artist, prietenos

Oamenii născuți sub acest semn sunt îndreptați către frumos. Ei nu doar înțeleg arta, ci chiar o fac, au simțuri artistice și talente înnăscute pe care ar trebui să le urmeze în viață pentru a se simți cu adevărat împliniți.

Khordad sunt persoane prietenoase, extrovertite, cu mulți prieteni, vorbăreti, care comunică instinctiv. Este posibil să lucreze ușor în viață modernă, pe rețelele de socializare, fără să simtă că acesta este un efort pentru ei. Sunt persoane care se adaptează foarte repede situațiilor noi.

Punctul slab al zodiei: instabilitatea. Își găsesc greu familia sau drumul în viață, le este greu să rămână pe o singură cărare sau cu un singur partener. Odată ce au înțeles care le sunt nevoile și așteptările de la viață, aceste alegeri vor deveni mai ușoare.

Citește și:

Foto articol: By IChaikova/shutterstock.com

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc