Setari Cookie-uri

Chiron Cazimi în Eclipsă Solară. Energiile înflăcărate ale Berbecului ancestral ne provoacă în cel mai dificil tablou astral

Sezonul Eclipselor 2024 este deja în plină desfășurare, prima eclipsă a anului, cea de Lună, s-a petrecut în 25 martie 2024, în semul diplomat al Balanței. De data aceasta, eclipsa Solară are loc în semnul înfrățit, dar mult mai înflăcărat al Berbecului pe data de 8 aprilie 2024. Zi în care Chiron, asteroidul guvernator al vindecării karmice se află în conjuncție exactă cu Soarele, în Berbec, fiind învăluit în lumina astrului și totodată amplificând energiile din jur la cote maxime.

Tabloul astral al zilei de 8 aprilie, pe scurt:

Chiron, asteroidul karmic, se află în Cazimi, adică într-o conjucție exactă fix în inima Soarelui, în timpul unei Eclipse Solare, în ziua Lunii Noi. Toate formează o conjuncție cvadruplă extrem de potentă cu Nodul Lunar Nord și în opoziție cu Nodul Sud. Mercur Retrograd se află la doar 5 grade depărtare de Soare, creând astfel o altă conjuncție. Toate acestea se întâmplă în semnul înflăcărat, inițiator și impulsiv al Berbecului. Cu Venus, proaspăt intrată în Berbec, energia acestei perioade rulează deja la puterea a 6a.

Alături de acestea, în semnul Taurului are loc o conjuncție Jupiter-Uranus, iar în zodia Peștilor o conjuncție Marte-Saturn.

Concret, trebuie să încercăm din răsputeri să nu ne pierdem calmul și să nu facem nicio decizie impulsivă. Să avem grijă de noi și să nu redeschidem răni vechi prin cuvintele noastre. Dacă în mod inevitabil rănile sunt deschise, trebuie să ne oferim timp să reflectăm și să ne vindecăm.

Citește și:

Al doilea capitol al sezonului eclipselor se va desfășura în toamnă: o eclipsă de lună în Pești pe 17 septembrie 2024 și una solară în Balanță pe 2 octombrie 2024.

Energiile se vor simți cel puțin o lună după eveniment astrologic, pentru unele zodii atingând chiar pragul de 6 luni.

Așa cum exemplificam și în articolul dedicat Eclipsei Lunare, acest sezon este o perioadă de curățare și transformare cosmică, în care intențiile și manifestările nu sunt deloc încurajate, căci pot să aibă rezultate nealiniate cu dorințele noastre.

Temele majore sunt: schimbările bruște și importante, noi începuturi, dar și sfârșituri în relații, redeschiderea și vindecarea anumitor răni din trecut.

Citește mai multe despre efectele Eclipsei de Lună din 25 martie 2024, dar și despre influența Nodurilor Lunare în Berbec și Balanță până in ianuarie 2025.

Citește și:

Luna conjunctă cu Mercur retrograd în Berbec și Marte conjunct cu Saturn în Pești ne aduc acum, dar și în următoarele zile, un cocktail de energii intense și provocatoare. Aceste aspecte planetare ne invită să ne aventurăm în adâncurile profunzimii ființei noastre, să analizăm și să reconsiderăm conversațiile și ideile din trecut și să acționăm cu hotărâre în direcția obiectivelor, aspirațiilor și viselor noastre.

Conjuncția Lunii cu Mercur retrograd în Berbec amplifică intensitatea emoțiilor noastre și ne îndeamnă să explorăm comunicarea introspectivă. Este un moment propice pentru a ne conecta cu instinctele noastre și pentru a căuta claritate în propriile gânduri și sentimente. Mai ales, dacă am amânat momentele de reflecție în ultimele luni.

Citește și:

    Cu toate acestea, ar trebui să fim conștienți de tendința de a fi prea impulsivi sau reactivi în stilul nostru de comunicare și să ne străduim să găsim un echilibru între emoție și rațiune.

    În același timp, conjuncția Marte-Saturn în Pești ne provoacă să îmbinăm energia asertivă cu acțiunea disciplinată. Este un aspect care ne încurajează să fim hotărâți în urmărirea obiectivelor noastre, chiar și atunci când întâmpinăm o multitudine de obstacole sau întârzieri pe parcurs.

    Acesta este un moment important pentru a ne consolida răbdarea și perseverența, să fim determinați să ne atingem visele și să acționăm cu înțelepciune în fața provocărilor.

    În plus, Jupiter în conjuncție cu Uranus în Taur aduce o vibrație înclinată spre inovație și schimbare în viața noastră. Această aliniere ne încurajează să fim deschiși la noi oportunități și să explorăm domenii legate de abundență, valori și creștere personală. Este un moment excelent pentru a ne lărgi orizonturile și pentru a ne elibera de constrângerile vechilor modele de gândire și comportament.

    Citește și:

      Citește mai multe despre conjuncția Jupiter-Uranus în Taur, unul dintre cele mai importante evenimente astrologice ale anului 2024.

      Verifică și lista cu alte momente astrologice importante ale anului 2024.

      CHIRON CAZIMI: Cum ne afectează?

      Chiron este numit și vindecătorul rănit; această iluminare puternică din Inima Soarelui ne ajută să abordăm traumele noastre dintr-un alt unghi. Auto-descoperirea și acceptarea suferințelor noastre devin cheia vindecării. Soarele conjunct Chiron reprezintă procesul alchimic de transformare a rănii într-un dar și să ne facă să conștientizăm și furia reprimată.

      Această aliniere poate aduce oportunități puternice pentru vindecare și creștere personală. Este momentul care marchează, de asemenea, sfârșitul unei etape în viață.

      Citește și:

        Chiron reprezintă cele mai adânci răni ale noastre și calea către vindecare, în timp ce Nodul Nord simbolizează scopul și direcția vieții noastre. Atunci când aceste două se unesc în Berbec, pot declanșa o călătorie transformatoare de autodescoperire și acceptare a identității adevărate. Este un moment să ne confruntăm cu curaj rănile și să ne îndrepți către chemarea sufletului.

        Relațiile toxice care nu ne sunt benefice se pot încheia acum și putem găsi momentul oportun pentru a trece într-o nouă etapă a vieții.

        Totuși, întregul proces de vindecare, explorare și începere a unui nou capitol se poate dovedi dureros sau anevoios și poate aduce epuizări fizice și psihice.

        Dacă avem în viață ceva ceea ce scârțiie sau ne-a adus disconfort pentru o perioadă lungă de timp, indiferent de domeniul în care are aceste influențe negative (carieră, viață romantică, viață socială, sănătate sau familie), acum s-ar putea ca Chiron și restul aglomerației de planete din Berbec să ne forțeze să acționăm și să ne îndepărtam odată și pentru totdeauna de aceste energii toxice prezente în viața noastră.

        Citește și:

          Energiile masculine pot să treacă printr-o vindecare și transformare profundă. Această perioadă poate fi dificilă, și greu de acceptat pentru mulți, deoarece poate duce la schimbări pe care nu suntem dispuși să le experimentăm încă. Este o perioadă de tranziție în care ne putem simți dezechilibrați și răniți uneori pentru că suntem scoși (cu forța) din zona de confort de împrejurările vieții.

          Eclipsa de Soare: Noi începuturi pentru fiecare zodie

          Eclipsele Solare reprezintă adesea începuturi noi și aduc posibilitățile deschiderii unor noi cicluri sau capitole în viața noastră. Astfel, după ce Eclipsa de Lună Plină în Balanță a adus sfârșiturile de care probabil aveam mare nevoie, cea de Soare ne va aduce noi oportunități, evenimente și povești în spațiul proaspăt creat.

          Această eclipsă aduce cu sine promisiunea unui nou început puternic și marcant în viața noastră. Este un moment propice pentru a ne conecta cu dorințele noastre cele mai profunde, pentru a ne stabili intenții îndrăznețe și pentru a ne angaja pe calea transformării și a creșterii personale.

          Această eclipsă vine ca un moment de resetare și regenerare, oferindu-ne oportunitatea de a face schimbări profunde și de a iniția noi începuturi în viața noastră. Fiind în Berbec, semnul curajului și inițiativei, această eclipsă amplifică dorința noastră de acțiune și ne îndeamnă să ne urmăm visurile și aspirațiile cu hotărâre și curaj.

          Una dintre efectele principale ale acestei eclipse este capacitatea sa de a aduce claritate și focus asupra direcției noastre viitoare, grație conjuncției cu Nodul Nord. Ne poate ajuta să ne stabilim intenții puternice și să ne concentrăm energia asupra obiectivelor noastre cele mai importante.

          Este un moment favorabil pentru a renunța la vechile obiceiuri și tendințe care nu ne mai servesc, dar și pentru a aborda totodată cu încredere noi provocări și oportunități.

          În același timp, eclipsa solară în Berbec poate aduce și schimbări bruște și surprinzătoare în viața noastră. Aceste schimbări pot fi inițiatoarele unor transformări profunde și pot să ne deschidă noi căi și posibilități în viitor.

          Este important să fim deschiși și flexibili în fața acestor schimbări, să ne adaptăm și să învățăm din ele pentru a crește și a evolua în moduri care să ne servească cel mai bine intereselor și aspirațiilor noastre.

          În ansamblu, eclipsa solară în Berbec este un moment puternic de resetare și revigorare, care ne îndeamnă să ne conectăm cu adevărata noastră putere interioară și să acționăm cu încredere și determinare în direcția visurilor noastre. Este oportunitatea perfectă pentru a pune bazele unor noi începuturi și pentru a ne asuma controlul asupra propriei noastre destine.

          Semnele cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn vor fi puternic afectate de acest sezon al eclipselor.

          Recomandarea noastră este să citești acest horoscop în funcție de zodia ascendentului pentru mai multă acuratețe.

          Horoscop Berbec

          Eclipsa solară te împinge să te exprimi puternic și să îți urmezi ambițiile cu încredere. Cu toate acestea, s-ar putea să întâmpini obstacole în comunicare și să fii nevoit să fii răbdător. Totuși, vei găsi și oportunități neașteptate în domeniul financiar, dacă rămâi deschis la schimbare și adaptabil.

          Horoscop Taur

          În această perioadă, introspecția și vindecarea sunt la ordinea zilei. Este posibil să te confrunți cu vechi obiceiuri nesănătoase și credințe care necesită mai multă atenție și rezolvare. În ciuda provocărilor, vei descoperi oportunități de expansiune personală și libertate în relațiile sociale.

          Horoscop Gemeni

          Atenția cade pe cercul tău social și pe aspirațiile personale. Poți reanaliza relațiile și direcțiile vieții, întâmpinând totuși provocări în carieră și comunicare. Cu toate acestea, Jupiter și Uranus aduc promisiunile unui suflu nou, inovator și original și a dezvoltării neașteptate.

          Horoscop Rac

          Eclipsa solară aduce lumina asupra carierei și aspirațiilor tale profesionale. Poți întâlni obstacole în ceea ce privește valorile, credințele sau planurile tale pentru călătorii lungi. Cu toate că unele aspecte ale vieții sunt puse la încercare, vei găsi și promisiuni de expansiune personală prin conexiuni sociale și implicare în comunitate.

          Horoscop Leu

          Acordă o atenție specială relațiilor și parteneriatelor. Poți întâlni provocări în rutina zilnică și să ai dificultăți în ceea ce privește responsabilitățile profesionale. Găsești oportunități neașteptate de creștere și colaborare prin intermediul conexiunilor sociale.

          Horoscop Fecioară

          Atenția se mută pe rutina zilnică și starea ta de bine. Poți întâmpina provocări în exprimarea creativității sau în relațiile de familie, dar și oportunități de inovație și creștere în domeniul muncii și al sănătății.

          Horoscop Balanță

          În această perioadă, comunicarea și parteneriatele sunt puse și analizate sub lupă. Te axezi pe comunicare autentică. Poți întâlni provocări în rutina zilnică, unde vei avea nevoie să aduci mai multă disciplină, și responsabilitățile profesionale, dar și oportunități neașteptate de creștere și colaborare prin intermediul conexiunilor personale sau profesionale.

          Horoscop Scorpion

          Eclipsa solară te împinge să te concentrezi pe aspectele practice ale vieții tale. Poți întâlni provocări în exprimarea creativității sau în relațiile intime, dar și oportunități de creștere și inovație în rutina ta zilnică și în sănătatea ta.

          Horoscop Săgetător

          Creativitatea și exprimarea sinelui sunt aduse în prim-plan. Poți întâmpina provocări în relațiile de familie, dar și oportunități neașteptate de creștere și inspirație în proiectele personale și în viața de acasă.

          Horoscop Capricorn

          Te concertezi puternic pe casă și familie. Poți întâlni provocări în comunicarea cu cei dragi sau în gestionarea problemelor casnice, dar și oportunități de transformare și evoluție personală în sfera intimă și familială.

          Horoscop Vărsător

          În această perioadă, comunicarea și învățarea sunt esențiale. Înveți lecții importante de ordin karmic. Poți întâlni provocări în gestionarea finanțelor sau în încrederea în sine, dar și oportunități de creștere și conexiune în mediul local și în cercurile de cunoștințe.

          Horoscop Pești

          Eclipsa îți aduce accent pe resursele personale și pe comunicare. Poți întâmpina provocări în gestionarea finanțelor sau în exprimarea ta personală, dar și oportunități de transformare și abundență prin schimbarea percepțiilor și a modului în care te raportezi la tine și la ceilalți.

          Pixabay.com

          Vizionare placuta


          Kudika
          3 Aprilie 2024
          Echipa Kudika
          Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

          Ti-a placut acest articol?

          Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


          Horoscop Kudika

          Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

          Alege zodia care te intereseaza:

          Vreau notificariNu, multumesc