Setari Cookie-uri

Astrologie Karmică: Chiron, vindecătorul tuturor rănilor noastre sufletești

Asteroidul Chiron a fost descoperit în anul 1977, dar deși descoperirea sa este destul de recentă, a fost foarte însemnată pentru a ne oferi mai multe detalii în astrologia personală. Ne-a influențat viața și destinul fără să fim conștienți de existența sa, ascuns ochiului nostru timp de secolele. Este cel mai important asteroid în actograma natală.

Potrivit legendelor grecești, Chiron a fost un centaur, o ființă jumătate cal, jumătate om care posedă o vastă înțelepciune și este conectat întotdeauna cu lumea din jurul său și cu vastul Univers. Într-o zi, aceasta a fost rănit de săgeată otrăvită, care nu se vindeca niciodată. Ca urmare a acestei întâmplări, Chiron s-a retras într-o peșteră unde s-a dedicat studiului și cu anii a devenit un bătrân înțelept, capabil să vindece pe oricine îi cerea ajutorului. De aici, mai este supranumit și „vindecătorul rănit”, care nu s-a putut vindeca niciodată pe sine, din cauza naturii rănii sale, dar care a putut ameliora suferințelor celor din jurul lui.

Rănile noastre sunt adesea cele care ne învață cele mai multe, lumea noastră interioară ne împinge atenția către descoperirea și dezvoltarea sinelui. Nu ne simțim împliniți când acționăm egoist, ci doar când reușim să mângâiem sufletul celui de lângă noi.

Citește și:

Locul din astrograma natală în care se află Chiron, semnul zodiacal și casa, ne poate indica natura rănilor noastre sufletești, unele preluate chiar dintr-o viață anterioară, modul în care putem lucra să le vindecăm și modul în care îi putem ajuta pe cei din jurul nostru să găsească alinare.

Chiron în cele 12 zodii:

Chiron în Berbec

Rana sufletească a celor născuți cu Chiron în Berbec este că neîncrederea în propriul curaj. Pot fi impulsivi și competitivi. Vindecarea va veni din încurajarea celorlalți să-și urmeze visul și învățarea importanței independenței și luării riscurilor. Ajutându-i pe ceilalți să se exprime se va produce o relație de ajutor reciproc în dezvoltarea magnetismului și deblocarea potențialul unic. Procesarea emoțiilor prin expresivitatea creativă poate juca un rol foarte important.

Citește și:

Chiron în Taur

Rana este cauzată de lipsa unui sentiment de securitate și stabilitate. Persoanele cu Chiron în Taur se descurcă mai bine să aibă grijă de bunurile, talentele și averea altora decât de propriile posesii. Au o frică foarte mare de schimbare. Știu să gestioneze resursele altora și să îi facă să trăiască în acord cu realitatea, ajutându-i să-și accepte și să pună preț pe corpul și abilitățile lor.

Chiron în Gemeni

Cu Chiron în Gemeni, lipsește încrederea în mintea și gândurile noastre. Există sentimentul că nu spunem ceea ce gândim cu adevărat. Aceste persoane nu au încredere în sine și în mintea lor. Puterea vindecătoare vine prin încurajarea celorlalți să se exprime direct și onest, fără frica de a fi judecați sau subestimați când își exprimă ideile. Versatilitatea Gemenilor joacă un rol important.

Citește și:

Chiron în Rac

Rana celor cu Chrion în Rac poate fi una dintre cele mai adânci răni ale zodiilor: sentimentul de abandonare și separare față de mamă, sentimentul de dezrădăcinare și izolare. Pe de altă parte, acești oameni pot deveni foarte empatici și înțelegători, făcându-i pe ceilalți să se simtă iubiți și apreciați foarte ușor.

Chiron în Leu

Lipsa de spontaneitate poate fi cea mai grea luptă a celor născuți cu Chrion în Leu, care țin foarte mult la propria imagine și nu ar vrea să le fi știrbită reputația în niciun fel. Le este greu să-și acceseze creativitatea, dar îi pot încuraja pe ceilalți să se descoperă si să aibă mai multe încredere în forțele proprii.

Chiron în Fecioară

Prea multă atenție la detalii, îi face pe acești indivizi să asimileze cu greu experiențe noi sau să proceseze corect informația. Cu toate acestea, îi pot ajuta pe ceilalți să privească viața în mod obiectiv și să-i aducă întotdeauna cu picioarele pe pământ.

Citește și:

Chiron în Balanță

Cei cu Chrion în Balanță tind să-și proiecteze emoțiile pe ceilalți sau să-i țină la o distanță politicoasă pe toți cei pe care-i întâlnesc. Cu toate acestea, darul lor este ușurința cu care pot rezolva conflictele, tensiunile și neînțelegerile în relațiile altora și rolul de mediator pe care îl joacă frecvent.

Chiron în Scorpion

Aceste persoane întâmpină dificultăți în acceptarea subiectelor sensibile, precum sexul, nașterea, moartea și regenerarea. Se poate numi pe scurt o frică în fața transformărilor care ne împiedică să trecem prin viață lin, deși ar avea un potențial enorm pentru schimbări benefice. Sunt oameni intenși și autentici, chiar dacă această poziție a lui Chiron este una dintre cele mai dificile.

Citește și:

Chiron în Săgetător

Aceste persoane vor căuta sensul profund al vieții și răspunsul tradițional nu îi va mulțumi niciodată. Vor avea parte de multe călătorii (fizice sau spirituale) în căutarea adevăratelor valori, cu riscul de a deveni fanatici sau extremiști. Îi vor ajuta pe ceilalți să-și găsească drumul.

Chiron în Capricorn

Persoanele cu Chiron în Capricorn simt că nu se bucură de succes profesional sau de un statut social important. Chiar dacă au succes, nu se pot bucura de acesta și nu declară mulțumiți cu cariera lor. De asemenea, le poate fi greu să-și seteze un obiectiv și să-l ducă la bun sfârșit. Adesea le poate lipsi motivația sau poate avea probleme cu figurile autoritare și să joace rolul „rebelului”. În același timp, îi pot ajuta pe alții să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor, să se maturizeze și să se bazeze pe forțele proprii. Joacă rolul unui mentor, chiar dacă ei nu au avut parte de acest avantaj.

Citește și:

Chiron în Vărsător

Cei cu asteroidul în Vărsător simt că le lipsește individualitatea și că nu pot face alegeri în afara comunității din care fac parte. Le este greu să nu urmeze idealurile altora, deși își doresc această liberatate. Se simt subestimați, de aceea nu îi vor lăsa pe cei din jurul lor să se simtă la fel. Vor încuraja ideile care altor persoane li se vor părea nesemnificative sau nedemne de urmat.

Chiron în Pești

Cu Chiron în Pești, identitatea personală poate avea de suferit. Acești oameni se pierd în dorința de-a îi salva pe ceilalți, ceea ce nu este întotdeauna o atitudine benefică. Își sacrifică des propriile dorințe, iar frica de abandonare și separarea le pune des obstacole. Aceste persoane arată foarte multe compasiune celor din jurul lor. Iubirea lor poate fi conectată la o rezervă infinită și aduc lumina în cei pe care îi au în jur.

Chiron în cele 12 case astrologice:

Casa 1: Disconfort față de propriul corp, nu ne place felul în care arătăm; nu putem lua inițiative în viață.

Casa 2: Ne dorim întotdeauna mai multe posesii materiale, nu sunt mulțumiți cu cea avem, dar nu știm cum să ne concertăm energia în această direcție.

Casa 3: Nu ne găsim cuvintele, suntem adesea înțeleși greșit, nu ne înțelegem cu frații, abilitățile noastre de comunicare sunt scăzute.

Casa 4: Căminul deschide aceasta rană constant, familia și casa devine o sursă de durere în loc să servească drept un refugiu.

Casa 5: Nu ne bucurăm de lucrurile mici în viață, nu ne putem distra.

Casa 6: Munca este un domeniul dificil, ne-am dori să putem să ducem o viață ușoară fără efort.

Casa 7: Nu ne simțim confortabil în relații, adesea ne dominăm partenerul.

Casa 8: Dificultăți în ceea ce privește intimitatea; probleme cu acceptarea morții. Ne simțim paralizați în fața aspectelor „tabu” ale vieții.

Casa 9: Ne simțim trași în direcții diferite de valori, credință și spiritualitate. Trăim cu un sentiment de gol sufletesc.

Casa 10: Există probleme în viața profesională, adesea simțim că nu ne-am găsit chemarea sau cariera ideală.

Casa 11: Cele mai mari răni vin din cercul de prieteni, trădări și lipsa de încredere. Nu îi putem alege corect.

Casa 12: Adesea avem probleme cu singurătatea și sacrificiul, un ego prea puternic, nu putem accepta multitudinea propriei noastre ființe.

foto: pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc