Setari Cookie-uri

Horoscop mitologic romanesc: Ce fiinta fantastica te simbolizeaza?

Universul mitologic romanesc se intalneste cu misterul astrologiei

Solomonarii

Asociere: Balanta

Solomonarii sunt un fel de alchimisti autohtoni. Ei traiesc pe Taramul Celalalt si coboara uneori in sate sub forma unor cersetori pentru a testa bunatatea oamenilor. Ei pot controla furia naturii sau pot aduce ploi binefacatoare, in functie de modalitatea in care au fost primiti in sat.

Trimit grindina, zapezi si viscole, ploi abundente sau seceta. Detin in puterea lor norii si vantul pe care le controleaza dupa bunul plac. Priceperea lor este transmisa de la maestru la ucenic. Atunci cand iau chipul unui om, bat satele in cautarea copiilor insemnati, adica dintre cei nascuti cu caita sau ochi de culori diferite pentru a-i initia in misterele stapanite de Solomonar.

Trasaturi comune cu zodia ta: dragostea de cunostere, cultura, inclinatie catre stiinta

Samca

Asociere: Scorpion

Spirit malefic feminin, Samca este un fel de sora mai teribila a Mumei Padurii. Ea este descrisa ca fiind o femeie infiorator de urata, goala care alearga prin padure cu parul despletit pana la calcaie. Sanii ei sunt seci si atarna pana la pamant, are unghiile ascutite ca sabiile si colti de fiara.

Citește și:

Partea cea mai socanta din infatisarea ei este gura mare si urat mirositoare din care ies mereu flacari. Se arata oamenilor atunci cand este luna plina, in special copiilor pe care ii sperie si ii imbolnaveste de friguri.

In rautatea sa, Samca se arata si mamelor chinuite de durerile nasterii pentru a le speria. Se spune ca mamele care sunt vizitate de acest demon raman schilodite toata viata sau innebunesc si isi omoara pruncii.

Uneori, pentru a ispiti barbatii, ea apare ca o femeie extraordinar de frumoasa si seducatoare care ii secatuieste pe cei adulterini. Pentru a se feri de Samca, oamenii trebuie sa cunoasca toate cele 19 nume de taina ale sale si sa le scrie pe un perete din casa.

Trasaturi comune cu zodia ta: senzualitate bruta, sete de razbunare, spirit justitiar

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc