Setari Cookie-uri

Horoscop mitologic romanesc: Ce fiinta fantastica te simbolizeaza?

Universul mitologic romanesc se intalneste cu misterul astrologiei

Pasarea Maiastra

Asociere: Sagetator

Aceasta fiinta este considerata regina pasarilor si a celorlalte personaje animale adjuvante din basme precum si mesagera a spiritelor. Ea aduce alinare celor suferinzi prin cantecul sau si se spune ca are proprietati vindecatore. Ea este de asemenea un fel de justitiar care sare in ajutorul persoanelor oropsite si judecate pe nedrept.

Ea traieste insa in izolare si se arata rareori. Se spune ca cine aude Pasarea Maiastra cantand intinereste si se vindeca pe loc de toate bolile. Ea poate fi necrutatore cu cei nedrepti si le poate lua simtul vazului si al auzului.

Trasaturi comune cu zodia ta: blandete, intelepciune, dragostea pentru adevar

Striga

Asociere: Capricorn

In viata pamanteana, Striga a fost o femeie de o rautate iesita din comun. Dupa moarte, ea nu si-a gasit linistea si a fost transformata intr-un soi de pasare vampir care domneste pe Taramul celalat asupra strigoilor si vamipirilor.

Citește și:

Se spune despre ea ca are gheare si cioc de metal iar sanii ei sunt plini cu venin. Prazile sale preferate sunt copiii mici si barbatii singuri.

Pe acestia ii seduce dupa ce isi ia infatisarea unei femei frumoase si in timpul actului sexual, ii seaca de sange fara ca ei sa isi dea seama.

O alta varianta spune ca Striga era de fapt o femeie inteleapta si puternica. Ea a invatat cum sa stapaneasca elementele naturii insa nu a vrut sa impartaseasca acesta stiinta cu oamenii de rand de teama ca ei sa nu abuzeze de natura.

Acestia au torturat-o trei zile in sir, i-au taiat sanii si i-au smuls unghiile apoi au omorat-o fara ca ea sa le spuna ceva. Drept razbunare, Striga s-a intors sa-i chinuie sub chipul acestei pasari teribile.

Trasaturi comune cu zodia ta: cunoastere, stoicism, inclinatie catre ocult

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc