Setari Cookie-uri

Horoscop magic: Vrajitoarea care iti poate influenta zodia

Partea intunecata a legendelor

Isteria vanatorilor de vrajitoare a inceput in Evul Mediu si a luat cu adevarat amploare in secolele XVI-XVII. Au avut ca rezultat moartea a mii de femei nevinovate, torturate de catre Biserica, atat de cea protestanta precum si de cea catolica, in cele mai crunte moduri posibile.

Sub chinurile groaznice, ele au fost fortate sa marturiseasca grozavii pe care nu le-au comis, crime asupra copiilor, perversiuni sexuale cu animale si orgii cu demonii. Printre cele mai utilizate metode pentru a obtine confesiunile femeilor erau smulgerea membrelor din incheieturi, bai cu var nestins si flagelari.

Desi este foarte greu de estimat un numar exact al femeilor care au murit de mana fanaticilor religiosi, istoricii vorbesc de cifre colosale, oriunde intre 40.000 si 100.000.

In memoria colectiva au ramas cateva femei despre care se crede intr-adevar ca au puteri miraculoase si ca puteau strabate vazduhul in zbor. O parte dintre ele au existenta atestata istoric in timp ce originea altora este pierduta in negurile timpului.

Citește și:

Berbec

Vrajitoare: Circe

Berbecii pot fi influentati de vrajitoarea Circe din mitologia greaca. Ea este recunoscuta nu doar pentru frumusetea fizica ci si pentru egoismul ei, trasatura de caracter pe care o intalnesti adeseori si la nativii in aceasta zodie.

Ea avea obiceiul sa isi transforme dusmanii in animale, atunci cand acestia dadeau dovada de lipsa de respect. Circe este o vrajitoare de origine divina. Tatal sau este Helios, zeul Soarelui iar mama ei, oceanida Perse, este fiica marelui Oceanus si a lui Tetis cu picioare de argint.

Numele sau este legat de celebra legenda a lui Ulise. Atunci cand el si oamenii sai au ajuns pe insula stapanita de Circe, frumoasa i-a invitat la un festin culinar. Insa niciunul dintre cei care se ospata nu a bagat de seama ca mancarea era fermecata. Toti cei care au indraznit sa ii tulbure linistea au fost transformati in porci. Singurul care a scapat din mrejele ei a fost chiar Ulise.

Citește și:

Numeroasele esecuri din calatoria sa catre casa l-au intristat profund pe erou si nu a luat parte la petrecere. Pentru a-si salva echipajul, el a sedus-o pe frumoasa vrajitoare iar aceasta i-a dezrobit oamenii de sub farmecele ei.

O alta legenda spune ca eroul Iason s-a oprit pe insula ei atunci cand a furat lana de aur a Berbecului. Circe l-a purificat atat pe el, cat si pe cei care il insoteau pentru crima pe care au comis-o atunci cand au luat pretioasa comoara.

Printre puterile ei se numara intunecarea soarelui si a lunii, invocarea mortilor si zguduirea pamantului. Despre ea se spune ca este atat de frumoasa incat pana si copacii se pleaca in fata ei.

foto shutterstock femeie cu gluga

Taur

Vrajitoare: Medea

Intocmai ca Taurii, Medea are o putere de sacrificu enorma insa se razbuna crunt atunci cand cineva ii greseste. Tine foarte mult la orgoliul sau si nimic nu ii va sta in cale daca a fost ranita sau trebuie sa isi spele onoarea. Pe linie paterna, ea este inrudita cu Circe, fiind nepoata acesteia.

Citește și:

Medea si nativii in Taur cred foarte multin puterea dragostei si se indragostesc relativ usor. Insa ea a avut de suferit tocmai din aceasta cauza.

Tanarul Iason i-a promis ca se va casatori cu ea daca il va ajuta sa fure Lana de Aur. Atunci Medea si-a ucis fratele pentru a-i distrage atentia tatalui lor, regele care pazea lana fermecata.

Insa Iason a repudiat-o pe tanara vrajitoare cat si pe copiii sai pentru o printesa mai tanara si mai frumoasa. Pentru a-l face sa sufere, Medea si-a ucis cei doi fii. Apoi, pentru ca razbunarea ei sa fie completa, a trimis ca dar de nunta miresei o rochie superba imbibata insa intr-o potiune magica. Printesa a murit in chinuri groaznice pentru ca la contactul cu pielea, tesatura a luat foc.

In afara de priceperea sa la potiuni, Medea avea darul clarviziunii precum si puterea de a intineri oamenii si stapanea vanturile marii.

Citește și:

Foto share by Enrique Meseguer from Pixabay

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc