Setari Cookie-uri

Horoscop magic: Vrajitoarea care iti poate influenta zodia

Partea intunecata a legendelor

Gemeni

Vrajitoare: Cassandra

In mitologia greaca, vrajitoarea Cassandra era fiica regelui Priam si a Hecubei din Troia. Fermecat de frumusetea ei fara seaman, zeul Apollo a daruit-o cu clarviziune si puterea profetiei in speranta ca o va cuceri.

Tanara insa a respins avansurile zeului flusturatic iar acesta a belestemat-o sa isi duca darurile ca pe un blestem si sa nu o creada nimeni, niciodata. Astfel, ea a fost condamnata sa aiba intotdeauna dreptate insa fara ca cineva sa puna pret pe avertizarile ei sincere.

Cel mai mare chin al sau a inceput in momentul in care a profetit razboiul ce va distruge Troia, moartea lui Agamemnon, a parintilor sai, viclesugul calului troian si chiar propria sa moarte. Nimeni nu i-a dat crezare si in ciuda disperarii ei, locuitorii cetatii si-au atras singuri sfarsitul.

Din cauza viziunilor sale, intreaga familia a crezut ca a innebunit si au decis sa o tina inchisa intr-o aripa izolata a palatului regal.

Citește și:

Atunci cand Troia a cazut in mainile grecilor, ea a fugit in templul Atenei unde spera sa gaseasca protectie insa Ajax nu a tinut cont de lacasul sfant si a violat-o. Zeita nu a ramas indiferenta la suferintele tinerei vrajitoare si a starnit cele mai groaznice furtuni vazute vreodata.

Acest lucru i-a impiedicat pe cei mai multi dintre atacatori sa gaseasca drumul spre casa si au sfarsit in valurile marii. Unul dintre cei care au infruntat cu succes vanturile groaznice a fost insusi eroul Odiseei, Ulise.

Rac

Vrajitoare: Morgan Le Fay

Morgan Le Fey este una dintre cele mai interesante figuri din istoria vrajitoarelor. Ea era atat de puternica incat pana si marele rege Arthur se temea de puterea sa. Inca din anii copilariei, ea a dovedit o inteligenta fara margini si curiozitate mult peste varsta ei despre tot ceea ce o inconjura. Ajunsa la pragul dintre fata si femeie, ea a invatat tainele magiei de la puternicul vrajitor Merlin.

Citește și:

Pe masura ce anii au trecut, Morgan este demonizata din ce in ce mai tare in operele literare. Ea este infatisata ca fiind o vrajitoare malefica, seducatoare si fara scrupule care incearca sa il detroneze pe Arthur. Intr-una dintre legende, se spune ca magiciana a reusit sa fure celebra sabie Excalibur si sa o arunce intr-un lac.

Insa istoricii sunt de alta parere. O parte dintre ei cred ca Morgan si Arthur au fost doua personaje reale care au trait in zorii crestinismului. Lupta dintre ei s-a desfasurat de fapt pe fond religios. Le Fey incerca sa isi apere credinta pagana in timp ce regele dorea sa isi crestineze supusii.

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc