Setari Cookie-uri

Horoscop magic: Vrajitoarea care iti poate influenta zodia

Partea intunecata a legendelor

Balanta

Vrajitoare: Angele de la Barthe

Angele facea parte din randul familiilor prospere care traiau in Franta in a doua jumatate a secolului al XIII-lea. Despre ea se crede ca a fost prima vrajitoare arsa pe rug de catre Inchizitie.

Femeia era adepta unei secte de crestini agnostici, intolerati de Biserica. Se pare ca ea era una dintre conducatorii acestei miscari. Prin urmare, pacatul ei era indoit: in primul rand era considerata eretica iar apoi era o femeie ajunsa in fruntea unei grupari, dovezi suficiente pentru a fi condamnata.
Crimele de care este acuzata sunt pe cat de odioase, pe atat de neadevarate.

Inchizitorii au condamnat-o pentru acte sexuale cu Diavolul iar din impreunarea lor ar fi rezultat un monstre antropofag cu cap de lup si coada de sarpe.

Angele era de fapt o femeie extrem de inteligenta care vindeca durerile oamenilor cu plante si remedii naturale. Acestia au incetat sa mai apeleze la presupusele tratamente medicale din acea perioada si s-au indreptat spre leacurile ei.

Citește și:

Scorpion

Vrajitoare: Walpurga Hausmannin

Vaduva Hausmannin era de fapt o moasa care a trait in Bavaria. Priceperea ei in asistarea femeilor la nastere si ingrijirea copiilor au adus-o in atentia fanaticilor religiosi care au acuzat-o de vrajitorie. In carca ei au pus o sumedenie de acte inchipuite de vampirism si alte crime odioase.

Sub tortura, ea a fost fortata sa isi marturiseasca pacatele printre care se numarau origii cu demoni si pruncucideri.

Autoritatile locale au plimbat-o prin oras si s-au oprit de 6 ori pentru torturi si mutilari publice. Intr-un final, i-au taiat mana dreapta pe care o folosise ca sa-si depuna juramantul de moasa apoi au ars-o pe rug.

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc