Setari Cookie-uri

Horoscop magic: Vrajitoarea care iti poate influenta zodia

Partea intunecata a legendelor

Varsator

Vrajitoare: Hecate

Hecate este unul dintre cele mai bine conturate personaje din mitologia greaca. Despre originea ei s-au facut numeroase presupuneri. Unii sunt de parere ca ea este fiica lui Demeter, zeita fertilitatii si a pamantului iar altii spun ca ea ar fi copila lui Zeus.

Elenii o reprezentau cu trei capete, uneori de animal sau chiar cu trei corpuri pentru a reda cele trei intrupari ale vrajitoarei: fecioara, mama si batrana sau nastere, iubire si moarte. De asemenea, reprezentarea aceasta simboliza si faptul ca ea avea puterea sa lege pamantul, luna si lumea de dincolo.

Animalul care o reprezinta pe Hecate era cateaua cu trei capete iar in ritualurile de invocare, oamenii sacrificau trei caini negri. Plantele pe care ea le utiliza cel mai des sunt semintele de mac, matraguna si cucuta.

Hecate este cea mai puternica vrajitoare din istorie si este invoacat pana astazi de neopagani.

Citește și:

Pesti

Vrajitoare: Mama Shipton

Ea a trait la inceputul secolului XVI in Anglia si se crede ca era una dintre femeile care aveau darul clarviziunii. Printre puterile ei se numarau profetiunile despre trecut si viitor, precum si necromantia.

Prezicerile pe care le-a facut Shipton sunt incredibil de corecte, dupa spusele oamenilor. Ea i-a avertizat despre marea epidemie de ciuma din 1665 si incendiul care avea sa mistuie Londra in 1666. Insa profetia care a facut-o celebra are legatura cu nobilii de la curtea lui Henry al VIII-lea, in special cu Cardinalul Wolsey.

Ea a prezis ca in momentul in care acesta se va apropia de orasul York, o mare nenorocire avea sa se abata asupra lui. Vizunea ei s-a implinit exact. Atunci cand Wolsey a vrut sa intre in oras, armata regala l-a oprit si l-a adus in Londra unde l-au executat pentru acte de inalta tradare.

Citește și:

foto main shutterstock femeie in decor gotic

Vizionare placuta


Corporatist pasionat de exceluri pe timp de zi, astrolog pierdut în stele by night. Peste cu ascendent în Vărsător și Marte în Berbec. Pentru a-mi păstra apretul jobului de zi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Horoscop Kudika

Astrele au in fiecare zi vesti pentru tine. Aboneaza-te la notificarile zodiei tale iar astrologul Vladimir iti va descifra mesajele citite in stele.

Alege zodia care te intereseaza:

Vreau notificariNu, multumesc